Κορωνοϊός: 109 κρούσματα εντοπίστηκαν ήδη σε σχολεία της Μεσσηνίας

Κορωνοϊός: 109 κρούσματα εντοπίστηκαν ήδη σε σχολεία της Μεσσηνίας

Ανησυχία για τις επόμενες μέρες

Ανησυχητικά είναι τα πρώτα στοιχεία από το άνοιγμα των σχολείων στη Μεσσηνία, αφού από το πρώτο κουδούνι που ήταν την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι και χθες είχαν επιβεβαιωθεί 109 κρούσματα.

Ειδικότερα, σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) έχουν εντοπιστεί ήδη 54 μαθητές, καθώς και εννέα εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια και Λύκεια) 45 μαθητές και ένας εκπαιδευτικός.

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν κινητοποιήσει τους αρμοδίους, με τους επικεφαλής της εκπαίδευσης στο νομό μας να έχουν θέσει ως στόχο να καταφέρουν να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία και να μην καταλήξουν πάλι οι μαθητές σε τηλεκπαίδευση.

Το τελευταίο μοιάζει τουλάχιστον δύσκολο για την ώρα, αφού, όπως ορίζει το νέο πρωτόκολλο, για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει το 50% συν ένας μαθητής να είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Ματίνα Παγώνη: Νοσούν ένα στα τρία παιδιά – «Κάποια μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία»
Έκκληση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους απηύθυνε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Όπως ανέφερε, πλέον νοσούν με κορωνοϊό ένα στα τρία παιδιά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η αναλογία αυτή ήταν ένα στα πέντε παιδιά.
«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχουν εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κ.λπ. Όμως, αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Μάλιστα, επισήμανε ότι οι επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων θα φανούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Κάθε Τετάρτη οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σε παιδιά
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ τα επιδημιολογικά δεδομένα των παιδιών 4- 17 ετών.

Ερωτηθείς για την εικόνα που παρουσιάζεται μέχρι στιγμής στα σχολεία, ο κ. Οικονόμου, τόνισε: «Παρακολουθούμε όλα τα δεδομένα. Είναι γεγονός πως στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, όχι από τώρα, αλλά από το Μάρτιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα».

Όπως είπε, «έχουμε σχεδιάσει το πλαίσιο λειτουργίας», ενώ πρόσθεσε πως από το υπουργείο Παιδείας -μέσω της πλατφόρμας myschool- θα μπορούν να είναι προσβάσιμα και τα τμήματα εκείνα, αν υπάρχουν, που είναι σε αναστολή.

«Σκοπός να διασφαλίσουμε πως θα είναι τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

40 νέα κρούσματα χθες στη Μεσσηνία
Νέα αύξηση των κρουσμάτων σημειώθηκε χθες στη Μεσσηνία, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 40, με το μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών πλέον να φτάνει στα 27,86 κρούσματα ανά ημέρα.

Κλινική Covid 19
Στην Κλινική Covid 19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας οι ασθενείς που νοσηλεύονταν χθες ήταν 26, αφού είχαν προηγηθεί τρεις εισαγωγές και έξι εξιτήρια.
Στη ΜΕΘ της Κλινικής παραμένουν τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς, ενώ, τέλος, ένας άνδρας 80 ετών έχασε τη ζωή του.
Π.Μπ.