Τιμάται η εορτή της Παναγίας Γοργοπηγής

Τιμάται η εορτή της Παναγίας Γοργοπηγής

Με ευλάβεια και θρησκευτική λαμπρότητα τιμάται την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη νήσο Πρώτη, απέναντι από τη Μαραθόπολη, η Παναγία η Γοργοπηγή, επί τη ευρέσει της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου Επονομαζόμενης Γοργοπηγής στις 24 Σεπτεμβρίου 1984!

Το απόγευμα της Πέμπτης, στις 6.30, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας υπό του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ στο σημείο ευρέσεως της εικόνας θα ψαλεί παρακλητικός κανόνας για την Υπεραγία Θεοτόκο. Την Παρασκευή, από τις 7.00 το πρωί, θα τελεστούν Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Όπως αναφέρουν σε πρόσκλησή τους ο δήμαρχος Τριφυλίας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθόπολης: «α) Η μεταφορά των ευλαβών προσκυνητών θα γίνεται με ασφάλεια έπειτα από ειδική άδεια με την Proti Cruises, τηλ. 6972316745, από το λιμάνι: στις 23/9 από 4.30 το απόγευμα και στις 24/9 από τις 6.30 το πρωί. β) Η Ιερά Μονή δε δύναται να παράσχει φιλοξενία ύπνου. γ) Παρακαλείστε να τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας περί COVID-19».

Πλήθος δε πιστών, από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, αναμένεται να συρρεύσει και για τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία. Μάλιστα, μεταξύ των ευλαβικών προσκυνητών αναμένεται πως θα είναι και άνθρωποι που εδώ και πολλά χρόνια πηγαίνουν να εκκλησιαστούν στην Ιερά Μονή.

Του Ηλία Γιαννόπουλου