Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι πραγματοποίησαν στάση εργασίας χθες μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ.

Κυρία αιτήματά τους, όπως είπαν, είναι η άρση αναστολής εργασίας για συναδέλφους τους που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς και η άρση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν σειρά αιτημάτων τους, τα οποία, όπως επισήμαναν, είναι διαχρονικά και ειδικότερα η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα/ανθυγιεινά, η ανανέωση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στο νοσοκομείο, η κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων σε όλους του κλάδους του προσωπικού και, τέλος, η αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση και συγχώνευση κλινικών του νοσοκομείου.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Μιλώντας για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Δημήτρης Τσιλίκας, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση, αφού έχουν αρθεί οι άδειες και δίνουν μάχη για να κρατηθεί το σύστημα όρθιο.

Οι εργαζόμενοι σε αναστολή και οι επιπτώσεις
Σε ερώτηση για τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε αναστολή επειδή δε δέχονται να εμβολιαστούν, ο κ. Τσιλίκας απάντησε ότι είναι γύρω στους 50 και από όλες τις κατηγορίες του προσωπικού και, κυρίως, νοσηλευτικού.

Αποτέλεσμα αυτής της αναστολής είναι να υπάρχει πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος και να έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία, τα εξωτερικά ιατρεία κ.ά.
Π.Μπ.