Λαμπρός ο εορτασμός της πολιούχου της Πύλου Παναγίας Μυρτιώτισσας

Λαμπρός ο εορτασμός της πολιούχου της Πύλου  Παναγίας Μυρτιώτισσας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εόρτασε χθες η Πύλος την πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Στον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσως της Θεοτόκου, που βρίσκεται ενθρονισμένη η Θαυματουργός Εικόνα, την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων, καθώς και πλήθους πιστών.

Με το πέρας δε της Θείας Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τελέσθηκε δέηση ενώπιον της εικόνας.

Από την πλευρά του, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, ανέφερε: «Η Μεγαλόχαρη Μυρτιδιώτισσα να χαρίζει υγεία και ελπίδα και να αποτελεί στήριγμα, ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, ώστε σύντομα να απαλλαγούμε από τις δοκιμασίες. Εύχομαι ολόψυχα στους συνδημότες μου Πύλιους χρόνια πολλά και κάθε καλό. Η Παναγία να τους στηρίζει και να τους ενδυναμώνει στον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης».

Να σημειωθεί πως στον εορτασμό παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.