Διπλή κορυφαία διάκριση στις Κάννες για τους Μεσσήνιους Γιώργο Λουριδά και Χρήστο Ντανάκα

Διπλή κορυφαία διάκριση στις Κάννες για τους Μεσσήνιους Γιώργο Λουριδά και Χρήστο Ντανάκα

Πολλά χαμόγελα επεφύλασσε διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ που διεξήχθη πρόσφατα στη Γαλλία, το «Cannes World Film Festival», για δύο Καλαματιανούς δημιουργούς, τον σκηνοθέτη Γιώργο Λουριδά και τον συνθέτη Χρήστο Ντανάκα.

Με «όχημα» την ταινία “The Clay and the Girl” (Ο πηλός και η κοπέλα) και το τραγούδι “What Can Break This Echo” η …μεσσηνιακή συμμετοχή έθεσε υποψηφιότητα για οκτώ βραβεία, εξασφαλίζοντας τρία από αυτά, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πριν από λίγες μέρες να ξαφνιάζει ευχάριστα και να δικαιώνει τους δημιουργούς της.

Ο Γιώργος Λουριδάς τιμήθηκε ως ο καλύτερος σκηνοθέτης ανεξάρτητης παραγωγής (Best Director Indie Short), ενώ πρώτο βραβείο απέσπασε το κεντρικό τραγούδι της ταινίας που συνέθεσε και έπαιξε στο πιάνο ο Χρήστος Ντανάκας και τραγούδησε ο Γιώργος Ψωμιάδης (George Breadman) -ο τελευταίος κέρδισε ακόμη τη διάκριση του καλύτερου ανερχόμενου τραγουδιστή (Best Singer of the Future).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 30χρονος καταξιωμένος Καλαματιανός σολίστ και συνθέτης Χρ. Ντανάκας ήταν ακόμη υποψήφιος σε δύο ακόμη κατηγορίες (Best Composer of the Future & Best Soundtrack).
Χ.Ε.