Νέος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς από New Wrinkle

Νέος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς από New Wrinkle

Μετά την εξαιρετικά επιτυχή διεξαγωγή το 2019 – 2020 στην Αθήνα και με τη συμμετοχή περισσότερων από 120 εκπαιδευτικούς, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία New Wrinkle υλοποιεί για δεύτερη φορά το εκπαιδευτικό/ επιμορφωτικό πρόγραμμα Human Rights for Beginners!

Το πρόγραμμα του 2021 – 2022 έχει τίτλο Human Rights for Beginners 2 και γίνεται με την αναγνώριση του Συμβουλίου της Ευρώπης, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων.

Το πρόγραμμα, μέσω βιωματικής και διαδραστικής εκπαίδευσης, στοχεύει στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών πάνω σε ζητήματα που θεωρούνται κρίσιμα για το δημοκρατικό πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο σχολικό περιβάλλον.

Διαμορφώνοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εισαγωγή πρακτικών παιδαγωγικής μεθοδολογίας στην τυπική εκπαίδευση, το πρόγραμμα αποσκοπεί στη σταθερή οικοδόμηση του δημοκρατικού πολιτισμού στο σύγχρονο σχολείο, καλύπτοντας ταυτοχρόνως ένα κενό μεταξύ τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης.

Προβάλλοντας τρόπους αντιμετώπισης καίριων ζητημάτων τα οποία προκύπτουν στο σχολικό περιβάλλον, όπως οι κοινωνικές διακρίσεις, η βία και η παραπληροφόρηση, το Human Rights for Beginners 2 ευθυγραμμίζεται με το πιο πρόσφατο εκπαιδευτικό υλικό του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Απευθύνεται δε σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι επιθυμούν να συμβάλλουν στην καλλιέργεια της ενεργού πολιτειότητας στο σχολικό περιβάλλον, να έρθουν σε επαφή με το εκπαιδευτικό υλικό του Συμβουλίου της Ευρώπης και να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο στη σχολική τάξη.

Φέτος, προσεγγίζοντας τις Περιφέρειες της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθούν δύο επιμορφωτικά σεμινάρια για συνολικά 80 εκπαιδευτικούς, ένα στα Τρίκαλα Θεσσαλίας (13 και 14 Νοεμβρίου) και ένα στην Καλαμάτα (4 και 5 Δεκεμβρίου).

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την υποβολή συμμετοχής: www.humanrightsforbeginners.gr

Να σημειωθεί πως η συμμετοχή είναι δωρεάν.