Χρυσομάλλης σε Πλεύρη για εντατικολόγο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Χρυσομάλλης σε Πλεύρη για εντατικολόγο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με το νέο υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, συναντήθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα του τομέα υγείας στη Μεσσηνία.

Τους δύο άνδρες απασχόλησε η επαρκής στελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, καθώς και των Κέντρων Υγείας του νομού, η έλλειψη συγκεκριμένων ιατρικών ειδικοτήτων και η επάρκεια του νοσηλευτικού προσωπικού, ειδικά εν μέσω πανδημίας. Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και η πορεία του ζητήματος της ίδρυσης νέου σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης έθεσε στον υπουργό ως υπερεπείγον το ζήτημα της απόσπασης ενός ιατρού εντατικολόγου για την κάλυψη των αναγκών της μονάδας εντατικής μονάδας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με το οποίο ο υπουργός συμφώνησε απόλυτα και ήδη δρομολόγησε τη σχετική απόσπαση.

Επιπλέον, ζήτησε από τον Θάνο Πλεύρη την επίσπευση της εγκριτικής απόφασης για την τροποποίηση της έκτακτης επιχορήγησης του 2019 προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ως προς την προμήθεια νέων μηχανημάτων και την επισκευή του κτηρίου του νοσοκομείου, η οποία εκκρεμεί αρκετό διάστημα.

«Συζητήσαμε αναλυτικά με το φίλο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τις ανάγκες και τη συνολική κατάσταση του τομέα της υγείας στη Μεσσηνία. Τον ευχαριστώ θερμά για τη θετική του διάθεση, αλλά και για τη διαβεβαίωσή του ότι άμεσα θα ικανοποιηθεί το αίτημα απόσπασης ενός ιατρού εντατικολόγου για τις ανάγκες της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς και για την υπογραφή της σχετικής απόφασης τροποποίησης της έκτακτης επιχορήγησης που είχε λάβει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργού και σε στενή συνεργασία μαζί του, προκειμένου κατά προτεραιότητα να καλύψουμε τις ανάγκες της Μεσσηνίας στον τομέα της υγείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με γνώμονα την παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους κατοίκους της Μεσσηνίας και τους επισκέπτες της.

Για εμένα και εκ πεποιθήσεως τα υγειονομικά ζητήματα της Μεσσηνίας τίθενται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα», δήλωσε σχετικά ο Μίλτος Χρυσομάλλης.