Νέος αερολιμενάρχης Καλαμάτας αναλαμβάνει ο Κων. Τσιώρος

Νέος αερολιμενάρχης Καλαμάτας αναλαμβάνει ο Κων. Τσιώρος

Αλλαγή φρουράς έπειτα από 37χρόνια υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Καλαμάτας για τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη, ο οποίος χθες με συνολικά 44,5 χρόνια υπηρεσίας συνταξιοδοτήθηκε, έχοντας ζήσει τις καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές του αερολιμένα. Υποδέχθηκε πολλούς επισήμους, αλλά και διάσημους, όμως η άφιξη που του έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη είναι αυτή του Γάλλου Προέδρου Μιτεράν περίπου το 1990.

Καθήκοντα αερολιμενάρχη από σήμερα αναλαμβάνει ο κ. Κωνσταντίνος Τσιώρος που υπηρετεί στο αεροδρόμιο Καλαμάτας (συγκεκριμένα τμηματάρχης στο Αερολιμενικό Τμήμα) ήδη εδώ και μια δεκαετία γνωρίζοντας καλά τα ζητήματα του αερολιμένα. Κατάγεται από το Άστρο Αρκαδίας, είναι πτυχιούχος της Νομικής και της Δημόσιας Διοίκησης και μιλά τρεις ξένες γλώσσες.

Η πανδημία η πιο δύσκολη περίοδος

Ο κ. Μανδηλάρης από χθες εγκατέλειψε τη θέση του αερολιμενάρχη ύστερα από 37 χρόνια υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, αφού παρουσιάσθηκε στις 13/5/1984.

«Έζησα καρέ καρέ την εξέλιξη του αεροδρομίου και είχαμε και καλές στιγμές, αλλά και διαστήματα με δυσκολίες», τόνισε και σε ερώτησή μας για το ποιες ήταν οι πιο δύσκολες, χωρίς δισταγμό απάντησε ότι ήταν τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας. «Οι πιο δύσκολες ήταν αυτές με τη διαχείριση του κορωνοϊού. Ήταν δύσκολη η αντιμετώπιση κάποιων ζητημάτων, όπως το ότι χάσαμε μια αίθουσα, καθώς έπρεπε να διατεθεί αποκλειστικά για τα μέτρα του covid, αλλά και ο τρόπος της δημοσιονομικής λειτουργίας», πρόσθεσε.

Επίσης μία από τις «κακές» περιόδους για το αεροδρόμιο ήταν το διάστημα 2002- 2006, καθώς τους χειμώνες δεν υπήρχε καμία αεροπορική σύνδεση με την Καλαμάτα, ενώ μετά ξεκίνησε αυτή με τη Θεσσαλονίκη.

Η ανοδική πορεία του αεροδρομίου

Αυτό που θυμάται ιδιαίτερα είναι η μεγάλη αύξηση που καταγράφηκε στο  αεροδρόμιο με το ξεκίνημα της Costa Navarino και τις συμφωνίες που έγιναν με τις αεροπορικές εταιρείες. «Δεν ήταν τυχαίο ότι στήθηκαν 26-28 τακτικές γραμμές. Αυτό ήταν κάτι πολύ ευχάριστο και χάρηκα που έγινε στη δική μου περίοδο. Πιστεύω ότι το αεροδρόμιο θα επανακάμψει σύντομα και θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία», κατέληξε ο κ. Μανδηλάρης, εκτιμώντας ότι εφεξής μόνο ανοδική θα είναι η πορεία του αεροδρομίου μας.

Της Βίκυς Βετουλάκη