Σωτήρης Μπακούρος σε Δριμή: Ο “Μπακάκος” έχει ακούσει πολλά…

Σωτήρης Μπακούρος σε Δριμή: Ο “Μπακάκος”  έχει ακούσει πολλά…

Κύριε Δριμή, έχω μια σταθερή πορεία 40 ετών σε συγκεκριμένο πολιτικό φορέα και δε μετακινούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπου με συμφέρει, κάτι που κάνετε εσείς.

Ως εκ τούτου, δε χρειάζομαι το πολυπόθητο για εσάς χρίσμα για να χαρακτηριστώ και να προσδιοριστώ.

Κύριε Δριμή, υπηρέτησα 30 χρόνια διευθυντής της ΕΑΣ Κυπαρισσίας, 10 χρόνια πρόεδρος του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, 16 χρόνια κοινοτάρχης και 20 χρόνια δημοτικός σύμβουλος χωρίς να βουτήξω ποτέ το δάκτυλο στο μέλι και χωρίς κανείς να τολμήσει να με αποκαλέσει «κύριο 10%», όπως εσάς, προκαλώντας μου τεράστια εντύπωση το γεγονός πως δεν αντιδράσατε στο ελάχιστο.

Όταν αποχώρησα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, σε ειδική τελετή έλαβα τιμητική πλακέτα για το ορατό και μετρήσιμο έργο μου. Αντίθετα, εσείς διωχθήκατε από υποδιοικητής του Ερυθρού Σταυρού μετά λίγους μήνες θητείας. Είναι αλήθεια πως οι φωνές του τότε υπουργού Υγείας κύριου Πολάκη εναντίον σας ακούστηκαν μέχρι του «Μπακάκου» στην Ομόνοια;

Όπως ξέρετε, τα όρια μεταξύ Λαϊκισμού και Δημοκρατίας είναι δυσδιάκριτα. Εσείς μάλλον κινείστε στα όρια του Λαϊκισμού. Δεν απηύθυνα μακρόσυρτους ύμνους στο δήμαρχο, αλλά παρέθεσα και παρουσίασα το έργο του και την προσπάθεια που κάνει και εσείς δε θέλετε να δείτε. Το βλέπουν, όμως, οι πολίτες της Τριφυλίας και αυτό είναι πιο σημαντικό.

Κύριε Δριμή, θεωρείται δημοκρατικό σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση στην πλατεία των Γαργαλιάνων, να ομιλεί ο εκλεγμένος δήμαρχος και να παρεμβαίνουν με φωνές πολίτες από το κοινό, στερώντας το δικαίωμά του να διατυπώσει τις θέσεις του;

Σε ό,τι με αφορά σχετικά με το έργο της πλατείας, θεωρώ ότι γνώση και γνώμη για τα έργα θα πρέπει να έχουν οι ειδικοί επιστήμονες ύστερα από διαβούλευση με τους φορείς μιας πόλης (τοπικό συμβούλιο, συλλόγους κ.λπ.) και όχι μεμονωμένα με κάθε πολίτη. Αν θέλετε να έχουμε τη γνώμη όλων των πολιτών, είχα προτείνει, αλλά ηθελημένα το αποκρύψατε, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Κύριε Δριμή, θα ήθελα να μάθω κατά τη διάρκεια της θητείας σας, ως δήμαρχος, τα έργα που εκτελέστηκαν ήταν αποτέλεσμα τοπικής διαβούλευσης ή δημοψηφίσματος; Αν έχετε σχετικά δημοψηφίσματα ή διαβουλεύσεις θα ήθελα να ενημερωθώ ιδιαίτερα για τη δεξαμενή ‘’Χελιδόνι’’.

Με την τακτική που ακολουθείτε στο Δ.Σ. εμποδίζετε την εκτέλεση έργων, ιδιαίτερα στη Δημοτική Ενότητα Αετού. Αντί να καταθέτετε με την εμπειρία σας συγκεκριμένες προτάσεις, προσπαθείτε συνεχώς να δημιουργείτε εντυπώσεις και εμπόδια.

Τα προβλήματα του Δήμου λύνονται μέσα από πολιτική συζήτηση στα Δ.Σ. από τα οποία εσείς έχετε καταγράψει τις περισσότερες απουσίες. Αρνηθήκατε να ψηφίσετε για τη λειτουργία της ζωαγοράς, ένα έργο που παραμένει ανενεργό χωρίς να έχει αποδώσει το ελάχιστο στους κατοίκους της περιοχής παρά το πολυδάπανο της κατασκευής του.

Όταν η δημοσιότητα που επιδιώκετε αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη συνεισφορά σας στην ανάπτυξη του Δήμου, ας αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Του Σωτήρη Μπακούρου

Αντιδημάρχου Τριφυλίας