Μέχρι τέλος του έτους ο διαγωνισμός για τη μαρίνα της Πύλου

Μέχρι τέλος του έτους  ο διαγωνισμός για τη μαρίνα της Πύλου

Η επόμενη μέρα των ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνεται στο αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Αsset Development Plan – ADP) του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο εμπεριέχει περιουσιακά στοιχεία και συμμετοχές του Δημοσίου προς αξιοποίηση.

Το αναθεωρημένο ADP, το οποίο εγκρίθηκε στις 25 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε στις 12 Νοεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση και τα επόμενα βήματα για τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, αναφορά γίνεται στη μαρίνα της Πύλου. Ειδικότερα, σύμφωνα και με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ο διαγωνισμός ξεκινά εκ νέου μέχρι το τέλος του έτους, ενώ για τη μαρίνα Καλαμαριάς (Αρετσού) αναμένονται δεσμευτικές προσφορές στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Παράλληλα, στην Κέρκυρα εξετάζει τη δυνατότητα αξιοποίησης του κεντρικού λιμένα στην πρωτεύουσα του νησιού για 98 mega yacht και για μαρίνα στη Λευκίμμη στη νότια Κέρκυρα (έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας α τρίμηνο 2022). Επίσης προετοιμάζονται οι διαγωνισμοί για τις υπόλοιπες μαρίνες (Μύκονος, Αργοστόλι, Ζάκυνθος κ.λπ.).