Κλειστή για 6 μήνες η παραλιακή, από Φαρών έως Ακρίτα

Κλειστή για 6 μήνες η παραλιακή, από Φαρών έως Ακρίτα

Κλειστό θα είναι από αύριο και για τουλάχιστον 6 μήνες, για όλα τα οχήματα, το τμήμα της οδού Ναυαρίνου από τη διασταύρωση με την οδό Φαρών έως τη διασταύρωση με την οδό Ακρίτα, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο ανάπλασης στο συγκεκριμένο σημείο.

Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου και θα έχει διάρκεια 180 ημερολογιακών ημερών, ενώ επιδιώκεται η διεύρυνση του βόρειου πεζοδρομίου της Ναυαρίνου και η δημιουργία δρόμου από κυβόλιθο. Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, τις οδούς Βύρωνος και Μαιζώνος, από τη Ναυαρίνου μέχρι τη Σανταρόζα.

Για 6 μήνες
Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο, για την εξυπηρέτηση τροφοδοσίας των καταστημάτων στην οδό Ναυαρίνου θα υπάρχει πρόβλεψη να μπορούν να προσεγγίσουν μέσω των κάθετων οδών Βύρωνος και Μαιζώνος. Επίσης, όσο το επιτρέπει η κατάσταση της Ναυαρίνου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα μπορούν να διέλθουν με ασφάλεια από το εργοτάξιο.

Έτσι, εκδόθηκε και απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας βάσει της οποίας από αύριο και για 180 μέρες θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων στην οδό Ναυαρίνου (από Φαρών έως Ακρίτα), με παράκαμψη μέσω της οδού Κρήτης.

Τροποποίηση δρομολογίου αστικού
Παράλληλα, είναι αναγκαία και η τροποποίηση της γραμμής 1 του αστικού λεωφορείου, ως εξής:

-Στην κατεύθυνση προς Φιλοξένια, η διαδρομή θα διέρχεται μέσω των οδών Φαρών – Κρήτης – Ακρίτα – Ναυαρίνου, με δημιουργία προσωρινών στάσεων στην οδό Φαρών (μετά τη διασταύρωση με την οδό Ηροδότου), στην οδό Κρήτης (μετά τη διασταύρωση με την οδό Μαιζώνος), στην οδό Ακρίτα (μετά τη διασταύρωση με την οδό Μεθώνης) και στην οδό Ναυαρίνου (μπροστά από το «Πανελλήνιο»)

-Στην κατεύθυνση προς την αφετηρία, η διαδρομή θα διέρχεται μέσω των οδών Ναυαρίνου – Κρήτης – Ακρίτα – Φαρών, με δημιουργία προσωρινών στάσεων στην οδό Ακρίτα (πριν από τη διασταύρωση με την οδό Μεθώνης) και στην οδό Κρήτης (πριν από τη διασταύρωση με την οδό Μαιζώνος).

Τόσο, από την Αστυνομία όσο και από το Δήμο Καλαμάτας παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την ισχύουσα σήμανση προς αποφυγή ατυχημάτων και προς όφελος της οδικής ασφάλειας.

Η ανάδοχος Τεχνική Εταιρεία «PPS SQUARE» είναι υποχρεωμένη να τοποθετεί και να συντηρεί την απαιτούμενη οδική σήμανση, καθώς για τη λήψη όλων των μέτρων ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Β.Β.