Αυξανόμενοι οι ρυθμοί εμβολιασμού στη Μεσσηνία και με την α΄ δόση

Αυξανόμενοι οι ρυθμοί εμβολιασμού  στη Μεσσηνία και με την α΄ δόση

Συνεχίζονται από ιδιώτες γιατρούς, όπου ζητηθεί, οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί στη Μεσσηνία.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης, παρά τα όποια προβλήματα και δυσλειτουργίες, όπου υπάρχει πρόθεση για κατ’ οίκον εμβολιασμό στη Μεσσηνία γίνεται εντός εβδομάδας.

Διευκρίνισε δε ότι υπάρχουν προβλήματα στους ιδιώτες γιατρούς και με την παραλαβή εμβολίων, αλλά και με την επιστροφή όσων δε χρησιμοποιούνται. Παρ’ όλα αυτά, αυτό που πρέπει να κάνουν το κάνουν.

Επίσης, ο κ. Τζωρτζίνης τόνισε ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο ρυθμός εμβολιασμών σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί μέχρι την Πέμπτη, στη Μεσσηνία συνολικά είχαν πραγματοποιηθεί 189.108 εμβολιασμοί. Την Πέμπτη στο νομό έγιναν συνολικά 863 εμβόλια. Με τουλάχιστον μία δόση έχουν εμβολιασθεί 95.763 άτομα, τη δε Πέμπτη εμβολιάσθηκαν 247 στη Μεσσηνία με την πρώτη δόση.

Το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών στη Μεσσηνία ανέρχεται σε 91.957 και την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν 61 εμβολιασμοί.

Τέλος, με αναμνηστική δόση έχουν εμβολιασθεί συνολικά 10.640 άνθρωποι στη Μεσσηνία και την Πέμπτη έγιναν 586 αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η εμβολιαστική κάλυψη στη Μεσσηνία είναι 54,53% σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και 56,62% με τουλάχιστον μία δόση.
Β.Β.