Καλαμάτα: Ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης

Καλαμάτα: Ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάστηκε χθες η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Καλαμάτας.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας προέστη ο σεβ. μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από ιερείς.

Απευθυνόμενος ο μητροπολίτης στους πιστούς ευχήθηκε η εορτάζουσα Αγία να χαρίζει υγεία και τη σοφία της σε όλο τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον προϊστάμενο του ναού, πανοσιολ. αρχιμανδρίτη Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο, για το κοπιώδες έργο της ανεγέρσεως του νέου Ιερού Ναού, ο οποίος ανεγείρεται δίπλα από το σημερινό λυόμενο.

Πλήθος πιστών προσήλθε με ευλάβεια στον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και να λάβει τη  χάρη της Αγίας.

Να σημειωθεί πως παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες Ευστάθιος Αναστασό-πουλος και Άννα Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Πανηγυρικός Εσπερινός
Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέστηκε και ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης, στο φερώνυμο ναό.

Στην Ακολουθία προέστη ο πανοσιολ. αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή ιερέων της πόλης.

Πλήθος δε πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ιερά Ακολουθία και να λάβει τη χάρη της Μεγαλομάρτυρος εορταζούσης Αγίας. Επίσης, παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.