Αστοχία, ατυχία, διαιτησία «λύγισαν» το Διαβολίτσι στο Καναλάκι

Αστοχία, ατυχία, διαιτησία «λύγισαν» το Διαβολίτσι στο Καναλάκι

Εμβόλιμη χθες η 8η αγωνιστική για τον 4ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής με το θετικό σερί του ΑΟ Διαβολιτσίου να σταματάει στην Ήπειρο. Απέναντι στον πρωτοπόρο Αχέροντα Καναλακίου το μεσσηνιακό συγκρότημα έπαιξε …στα ίσα και θα μπορούσε να πάρει ακόμη και τη νίκη, όμως τελικά γνώρισε την ήττα με 2-1. Το αποτέλεσμα αδικεί τον ΑΟΔ και θα ήταν διαφορετικό εάν ήταν πιο αποτελεσματικός ή λίγο τυχερός στις ευκαιρίες που δημιούργησε στο α’ ημίχρονο, είχε πιο δίκαιη διαιτησία και έλειπαν οι τραυματισμοί. Μάλιστα ο Βέλλης στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, καθώς σε μια φάση υπέστη κατάγματα στα πλευρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Παρά το κακό αγωνιστικό χώρο το Διαβολίτσι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους και δημιουργώντας κλασικές ευκαιρίες με τους Πάγια, Ηλιόπουλο και σε δύο περιπτώσεις με τον Γουερέ, εκ των οποίων η μια κατέληξε στο δοκάρι. Το γκολ ήρθε τελικά από την άλλη πλευρά στις αρχές του β’ ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 53’ με πλασέ του Γεωργίου. Ούτε το 1-0 στάθηκε ικανό να κάμψει τη θέληση των παικτών του ΑΟΔ για ένα θετικό αποτέλεσμα και στο 67’ ο Μουλιάτος ισοφάρισε, όμως κάπου εκεί παρενέβη ο Ηπειρώτης διαιτητής Χατζηπαναγιώτου, αλλοιώνοντας την ισορροπία δυνάμεων με την αυστηρή αποβολή στον Στραβάκο με 2η κίτρινη στο 75’. Ο Αχέροντας εκμεταλλεύθηκε το ψυχολογικό και αριθμητικό πλεονέκτημα για να πετύχει το νικητήριο γκολ, που ήρθε στο 81’ με πέναλτι, μετά από μια φάση για την οποία διαμαρτύρονται έντονα οι Μεσσήνιοι.  Υποδείχθηκε σε χέρι του Θώδη, το οποίο θεωρούν στον ΑΟΔ ότι ήταν ξεκάθαρα ακούσιο, ενώ «ένσταση» υπάρχει και για την εκτέλεση καθώς ο Μαρσέλλο απέκρουσε αρχικά το χτύπημα του Τσούτση, όμως οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων είχαν μπει νωρίτερα μέσα στην περιοχή, με τον Ζδράβο που έστειλε σε δεύτερο χρόνο τη μπάλα στα δίχτυα να έχει πάρει αντικανονικό πλεονέκτημα. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του ΑΟΔ ο ρέφερι του αγώνα κατακύρωσε το 2-1 υπέρ του Αχέροντα Καναλακίου και αυτό ήταν και το τελικό σκορ.

ΠΑΣ Αχέρων (Βαγγέλης Τζιάρρας): Πατσιούρας, Βασιλειάδης, Φράγκος, Καπίας, Παπανίκου, Ζδράβος, Εμβραΐζογλου (46′ Κυριάκης), Πότσης (57′ Τσούτσης), Ντατίδης (75′ Ροβινας), Γεωργίου (57′ Κωσταμένας), Βέρμπης (61′ Καραμποΐκης).

Α.Ο. Διαβολιτσίου (Μάρκος Στεφανίδης): Μαρσέλλο, Ζόζεφ, Βελλής (24΄ λ.τρ. Μουλιάτος), Θώδης (87΄ Τσιγαρίδης), Μπαλόπουλος (61΄ Γκελγκέρια), Καντούτσης, Δημητρίου, Στραβάκος, Ηλιόπουλος, Γουέρε, Πάγια.

-Eπόμενο ματς για τον ΑΟΔ την Κυριακή 5/12 και ώρα 3 μ.μ. στο γήπεδο του Μελιγαλά με τον ΠΑΟ Βάρδας, το οποίο ορίστηκε να διευθύνει ο Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, με βοηθούς τους Τούμπα-Μαυροκοδρόπουλο, όλοι από την ΕΠΣ Αργολίδας.

Γ’  ΕΘΝΙΚΗ
4ος Όμιλος
Αποτελέσματα
(8η αγωνιστική)

Αχέρων Καναλακίου – ΑΟ Διαβολιτσίου 2-1

ΠΑΟ Βάρδας – Εθνικός Σκουλικάδου 1-0

Ναυπακτιακός Αστέρας – Παναιγιάλειος 1-0

Αναγέννηση Άρτας – Τηλυκράτης Λευκάδας 2-1

Παναγρινιακός – Αίαντας Γαστούνης 2-1

Αμβρακικός Λουτρού – Παναχαϊκή  (χ.α.) 0-3

Ρεπό: Διαγόρας Βραχνέικων

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 8 αγώνες)
1.Αχέρων Καναλακίου  15-5      19

2.Παναχαϊκή 16-7    16

3.Τηλυκράτης Λευκάδας 12-4 13

4.Αίαντας Γαστούνης 10-7       12

-.Ναυπακτιακός Αστέρας 12-7 12

6.ΑΟ Διαβολιτσίου 15-11         11

7. Αναγέννηση Άρτας 6-10       9

8.Διαγόρας Βραχνέικων 9-8    8 

-.ΠΑΟ Βάρδας 4-6  8

-.Παναγρινιακός 3-6        8

11. Εθνικός Σκουλικάδου 8-9   7

12.Παναιγιάλειος 5-10             5

– Ο Αμβρακικός Λουτρού παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα.

– Εκκρεμούν τα ματς Εθνικού Σκουλικάδου  – Ναυπακτιακού Αστέρα και Παναιγιάλειου – Τηλυκράτη Λευκάδας.

–  Ρεπό έχουν κάνει ο Παναγρινιακός, η Αναγέννηση Άρτας, o Aχέρων Καναλακίου, ο ΑΟ Διαβολιτσίου, ο Τηλυκράτης Λευκάδας, ο ΠΑΟ Βάρδας, ο Αίαντας Γαστούνης και ο Διαγόρας Βραχνέικων.

Ο Ιωάν. Παπαγεωργόπουλος στο ματς ΑΟ Διαβολιτσίου – ΠΑΟ Βάρδας
Ο Ιωάννης Παπαγεωργόπουλος από την ΕΠΣ Αργολίδας ορίστηκε να διευθύνει το ματς ΑΟ Διαβολιτσίου – ΠΑΟ Βάρδας, που διεξάγεται την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά και είναι για την 9η αγωνιστική του 4ου Ομίλου του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Βοηθοί θα είναι οι Στυλιανός Τούμπας και Νικόλαος Μαυροκορδόπουλος από την ίδια Ένωση. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Δήμος Αναστόπουλος από την ΕΠΣ Αρκαδίας.

Οι διαιτητές στα υπόλοιπα ματς του 4ου Ομίλου
Οι διαιτητές και οι βοηθοί που ορίστηκαν να σφυρίξουν τα υπόλοιπα ματς της 9ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής είναι οι εξής:

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου – 3.00 μ.μ.

Εθνικός Σκουλικάδου- Παναχαϊκή: Ιωάν. Ρούτσης, Αθ. Κλεπετσάνης, Παν. Σπηλιώτης (Κορίνθου)

Τηλυκράτης Λευκάδας – Αχέρων Καναλακίου: Παν. Ζυγάς, Λ. Βλαχομήτρος, Χρ. Τσάκος (Αιτωλοακαρνανίας)

Αίαντας ΓΑστούνης – Αναγέννηση Άρτας: Χρ. Πετρόπουλος, Παν. Ζούλης, Δημ.  – Ελ. Γαλάνης (Αχαΐας)

Διαγόρας Βραχνέικων – Παναγρινιακός: Βασ. Τσάκαλης, Δημ. Κόρδας, Χρ. Λιάπης (Ηλείας).

Ο αγώνας Παναιγιάλειου – Αμβρακικού Λουτρού ματαιώνεται.

Ρεπό: Ναυπακτιακός Αστέρας.