Πελοπόννησος: Τρέχουμε χωρίς ζώνη και κράνος και δεν περνάμε ΚΤΕΟ…

Πελοπόννησος: Τρέχουμε χωρίς ζώνη και κράνος και δεν περνάμε ΚΤΕΟ…

Σχεδόν 60 οδηγοί καταλαμβάνονταν κάθε μέρα του Νοεμβρίου από υπηρεσίες της Τροχαίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχουν αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, περίπου 12 καθημερινά να μη φορούν κράνος ή ζώνη ασφαλείας και 5 να κυκλοφορούν χωρίς ΚΤΕΟ.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που έδειξε η έρευνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου για τις τροχονομικές παραβάσεις και τα τροχαία ατυχήματα τον προηγούμενο μήνα.

Συνολικά, το Νοέμβριο στην Περιφέρεια σημειώθηκαν 28 τροχαία ατυχήματα με 38 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Τροχαία ατυχήματα

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια σημειώθηκαν πέντε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με έξι νεκρούς, δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τρεις σοβαρά τραυματίες και 21 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 29 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία, τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα ατυχήματα με δύο νεκρούς κι ένα σοβαρά τραυματία και ένα ελαφρύ τροχαίο με δύο ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν παραβίαση προτεραιότητας, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ολισθηρότητα οδοστρώματος.

Παραβάσεις

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων το Νοέμβριο συγκροτήθηκαν 496 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 9.730 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 171 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.408 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα: 1.720 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, δηλαδή τουλάχιστον 57 κάθε ημέρα, 145 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση και 212 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 149 για ΚΤΕΟ, 35 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 40 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 28 για παραβίαση σηματοδότη, 51 για αντικανονικούς ελιγμούς, 22 για αντικανονικό προσπέρασμα, 3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και 3 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

Της Βίκυς Βετουλάκη