Ο Ν. Ανδρουλάκης “άλωσε” και τη Μεσσηνία

Ο Ν. Ανδρουλάκης “άλωσε”  και τη Μεσσηνία

Τα πράγματα δε θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα για το νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, που όλο και περισσότερο λέγεται ξανά ΠΑΣΟΚ: Το ποσοστό με το οποίο κέρδισε τον Γ. Παπανδρέου στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών είναι συντριπτικό και του επιτρέπει, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να κινηθεί με λυμένα τα χέρια στο εσωτερικό του κόμματός του.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία ήταν μεγάλη και αυτό δείχνει ότι υπάρχει κοινωνική προσδοκία που έχει επενδυθεί στο πρόσωπό του και του δίνει δύναμη και νομιμοποίηση, ενώ επιβεβαιώνει ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν έχει “κλείσει”, παρά την προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να τον κατακτήσουν.

Μεσσηνία

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το “κάστρο” του Γ. Παπανδρέου, όπως είναι η Μεσσηνία, στο δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης “έπεσε”. Βέβαια, το να εξηγήσει κάποιος το αποτέλεσμα στο νομό δεν είναι και πολύ δύσκολο. Οι συνισταμένες είναι οι εξής: Η απογοήτευση των φίλων που στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ήταν ικανό να μην καταφέρει να συσπειρώσει και πάλι τους πολίτες. Τη δεύτερη Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου έχασε περίπου το 15% των ψήφων που έλαβε την πρώτη Κυριακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλους τους Δήμους κατέγραψε μείωση των ποσοστών του και από εκεί που είχε κερδίσει τους τέσσερις από τους έξι Δήμους, επικράτησε μόνο στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πρώτη στη δεύτερη Κυριακή αύξησε τις δυνάμεις του εντυπωσιακά, καλύπτοντας έτσι το χαμένο έδαφος του πρώτου γύρου. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης την πρώτη Κυριακή είχε κερδίσει στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης, ενώ τη δεύτερη Κυριακή κατάφερε να επικρατήσει και στους Δήμους Τριφυλίας, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης.

Βέβαια, να προσθέσουμε εδώ ότι ο Ν. Ανδρουλάκης είχε και την υποστήριξη των ψηφοφόρων του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ εκ των υπολοίπων υποψηφίων κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για τη στάση που κράτησαν.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα που κατέγραψαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου στους Δήμους της Μεσσηνίας την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή:

Μεσσηνία

Νίκος Ανδρουλάκης: 1.675 (α’ γύρος) – 2.190 (β’ γύρος)

Γιώργος Παπανδρέου: 1.719 (α’ γύρος) – 1.469 (β’ γύρος)

Δήμος Καλαμάτας

Νίκος Ανδρουλάκης: 674 (α’ γύρος) – 859 (β’ γύρος)

Γιώργος Παπανδρέου: 536 (α’ γύρος) – 484 (β’ γύρος)

Δήμος Μεσσήνης

Νίκος Ανδρουλάκης: 367 (α’ γύρος) – 441 (β’ γύρος)

Γιώργος Παπανδρέου: 262 (α’ γύρος) – 230 (β’ γύρος)

Δήμος Πύλου – Νέστορος

Νίκος Ανδρουλάκης: 223 (α’ γύρος) – 271 (β’ γύρος)

Γιώργος Παπανδρέου: 346 (α’ γύρος) – 293 (β’ γύρος)

Δήμος Τριφυλίας

Νίκος Ανδρουλάκης: 291 (α’ γύρος) – 436 (β’ γύρος)

Γιώργος Παπανδρέου: 378 (α’ γύρος) – 305 (β’ γύρος)

Δήμος Οιχαλίας

Νίκος Ανδρουλάκης: 80 (α’ γύρος) – 132 (β’ γύρος)

Γιώργος Παπανδρέου: 141 (α’ γύρος) – 111 (β’ γύρος)

Δήμος Δυτικής Μάνης

Νίκος Ανδρουλάκης: 40 (α’ γύρος) – 52 (β’ γύρος)

Γιώργος Παπανδρέου: 56 (α’ γύρος) – 46 (β’ γύρος)

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο νέος Πρόεδρος έχει την ευθύνη να διαφυλάξει την ενότητα και να μας οδηγήσει σε εκλογικές νίκες

Ανακοίνωση σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Η δημοκρατική διαδικασία μας για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ολοκληρώθηκε. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος ηγέτης της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα μας. Είναι ο πρόεδρος του “ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ”, είναι ο νέος πρόεδρός μας.

Η προσέλευση των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και φίλων της παράταξής μας, που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στις εκλογές, μας δίνει εντολή ενότητας για να κάνουμε και πάλι την παράταξη πρωταγωνίστρια στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

Ευχαριστούμε όλους τους συνυποψηφίους του προέδρου για τον αγώνα που έδωσαν και συσπείρωσαν την παράταξή μας, αγώνα που δόθηκε με αξιοπρέπεια και σεβασμό των δεοντολογικών πλαισίων.

Τώρα, όλες και όλοι μαζί να κάνουμε την ενότητα πράξη και να προχωρήσουμε εμπρός. Να τιμήσουμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά που ανέβασε από το 4% στο 8,1 % το Κίνημα Αλλαγής.

Ο νέος πρόεδρός μας έχει την εντολή και την ευθύνη να κρατήσει ψηλά τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης, να διαφυλάξει την ενότητα και να μας οδηγήσει σε εκλογικές νίκες.

Όλοι μαζί, για να κάνουμε ισχυρή την παράταξη και να δώσουμε τις μεγάλες μάχες απέναντι στη συντήρηση της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, για μια δίκαιη κοινωνία, για αξιοκρατία, για ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους. Για να λάμψει και πάλι ο Ήλιος του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο για την εκλογή του και στους συνυποψήφιους για τον ευπρεπή αγώνα τους».

ΜΑΝ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

Στα χέρια του νέου προέδρου η ευθύνη της ενότητας

Με δήλωση ενότητας ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, συνεχάρη το νέο πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τους υπόλοιπους υποψηφίους που με τον αγώνα τους συνεισέφεραν στην επιτυχία και τη μαζικότητα της διαδικασίας. Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης και τόνισε: «Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μεγάλες μάχες για την παράταξη δεν είναι αυτές των τελευταίων εβδομάδων που αφήνουμε πίσω, αλλά οι κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας. Για την κοινωνία και τη χώρα. Και αυτές πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους και ισχυρότερους. Η εντολή για αυτό είναι στα χέρια του νέου προέδρου. Όπως και η ευθύνη».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης υπογράμμισε ακόμη πως «η πολυδιακηρυγμένη ενότητα αποδεικνύεται στην πράξη. Σε ό,τι με αφορά, θα είμαι μέρος της ενότητας αυτής. Στην πράξη. Στην πρώτη γραμμή».

Επίσης, επισήμανε τη σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά και την εντολή που άφησε: «Να ενώσουμε, και με τη δική της προοδευτική ταυτότητα, να κάνουμε την παράταξη ξανά πρωταγωνίστρια. Την τίμησαν 270.000 προοδευτικοί πολίτες. Την τιμούμε και θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξε».