ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Τριφυλίας: Τα μεγάλα έργα της Τριφυλίας σε τέλμα

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Τριφυλίας: Τα μεγάλα έργα της Τριφυλίας σε τέλμα

Με ευθύνη της κυβέρνησης, της Ν.Δ., της Περιφέρειας και του Δήμου Τριφυλίας, όλα τα μεγάλα έργα, ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας, βρίσκονται σε τέλμα και δε διαφαίνεται καμία προοπτική για να εκτελεστούν.

Καλό Νερό – Τσακώνα
Η κυβέρνηση δια του υπουργού Yποδομών δήλωσε ότι ο δρόμος Πύργος- Καλό Νερό – Τσακώνα δεν είναι στις προτεραιότητές της. Η Περιφέρεια και προσωπικά ο κ. Νίκας αρνήθηκε να εντάξει το δρόμο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ακόμη και για τη βελτίωσή του, παρά την επικινδυνότητά του και τη σημασία του για την περιοχή μας. Η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας αρνείται να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό, όπως ζητάει όλη η αντιπολίτευση. Ο δρόμος αυτός, είναι γνωστό σε όλους, αποτελεί έργο αναπτυξιακής πνοής για την περιοχή μας και πάγιο αίτημα πολλών ετών όλων των κατοίκων. Η μη εκτέλεσή του καταδικάζει σε απομόνωση και οικονομικό μαρασμό την Τριφυλία.

Φιλιατρινό φράγμα
Άλλο ένα έργο μεγάλης σημασίας για την Τριφυλία, για το οποίο δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη, πέραν των συνηθισμένων υποσχέσεων. Σε μια περιοχή που στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και την ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής, είναι εγκληματικό να μην προχωράνε τα δίκτυα άρδευσης και αξιοποίησης των νερών του φράγματος. Μένουν αναξιοποίητα και τα δεκάδες εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για το φράγμα. Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το έργο χωρίς μελέτες για τα δίκτυα άρδευσης. Προχώρησε σε μελέτη και το έργο χρηματοδοτήθηκε με την ένταξή του στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 45.880.000 ευρώ. Παρότι έχουν περάσει 2,5 χρόνια το έργο δεν έχει προχωρήσει. Το ανησυχητικό είναι ότι το έργο θα πρέπει, με βάση τις προθεσμίες που θέτουν οι κανονισμοί του ΕΣΠΑ, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

Δρόμος Φιλιατρά- Γαργαλιάνοι
Σημαντικό έργο υποδομής για την περιοχή μας για ένα δρόμο που παραπέμπει σε τριτοκοσμικές συνθήκες και είναι μεγάλης επικινδυνότητας. Ένα δρόμος και ένα έργο που επί χρόνια κάθε υποψήφιος(α) βουλευτής μας έταζε ότι θα γίνει. Το έργο αυτό, ενώ δημοπρατήθηκε και έχει υπογραφεί και η σύμβαση με τον ανάδοχο (εδώ και ένα χρόνο), δεν έχει προχωρήσει καθόλου και δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε οι απαλλοτριώσεις.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και την Περιφέρεια να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να δρομολογηθεί τάχιστα η επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε εδώ και θα δώσουμε μάχη με την κοινωνία της Τριφυλίας ώστε να αντιστραφεί η φθίνουσα πορεία της περιοχής μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ