Το 2021 φεύγει, η «Ο» έφτασε – Εντοπίστηκαν τα 3 πρώτα μεταλλαγμένα κρούσματα

Το 2021 φεύγει, η «Ο» έφτασε – Εντοπίστηκαν τα 3 πρώτα μεταλλαγμένα κρούσματα

Με το χειρότερο τρόπο φεύγει το 2021 για όλο τον πλανήτη, καθώς η πανδημία καλπάζει, ειδικά μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον που, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι υπερματοδοτική.

Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 87 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ στην Πελοπόννησο πρώτα εντοπίστηκαν στη Λακωνία, που αριθμεί πλέον 23.
Σήμερα, ανακοινώθηκαν τρία στη Μεσσηνία, ένα στην Κορινθία, ενώ οι υπόλοιποι νομοί της Πελοποννήσου παραμένουν «καθαροί» από την «Όμικρον».

Συνολικά σήμερα ανακοινώθηκαν 35.580 κρούσματα, που αποτελεί μαύρο ρεκόρ για τη χώρα, ενώ στη Μεσσηνία εντοπίστηκαν 252, με το μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών να διαμορφώνεται στα 121,57.

Κλινική Covid-19 Νοσοκομείου Καλαμάτας
Το τελευταίο 24ωρο στην Κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας έγιναν εννέα εισαγωγές και δόθηκαν τέσσερα εξιτήρια, με τους ασθενείς που νοσηλεύονται να φθάνουν τους 37.

Ο θάνατος της 52χρονης στην Κλινική Covid, όπως είχε ανακοινωθεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, δεν προήλθε από κορωνοϊό, από τον οποίο αρχικά είχε νοσήσει και θεραπευθεί, αλλά από πολυοργανική ανεπάρκεια που ήταν αποτέλεσμα διπλής πνευμονίας από λοίμωξη του αναπνευστικού.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο στο χωριό Ίσωμα Καρυών Μεγαλόπολης.

Τρία κρούσματα της «Όμικρον» στη Μεσσηνία
Από τα χθεσινά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει ότι έχουν εμφανιστεί τρία κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον μέχρι στιγμής στη Μεσσηνία. Πέραν της «Όμικρον» έχουν εμφανιστεί 356 της μετάλλαξης Delta, 21 της μετάλλαξης Variant E484K και τρία της μετάλλαξης Beta.
Π.Μπ.