Αποτέλεσμα στη Λιβαδειά ψάχνει σήμερα η Καλαμάτα, στη …μητέρα των μαχών με το Λεβαδειακό

Αποτέλεσμα στη Λιβαδειά ψάχνει σήμερα η Καλαμάτα, στη …μητέρα των μαχών με το Λεβαδειακό

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση της σαιζόν θα βρεθεί αυτή την Κυριακή 16 Ιανουαρίου η ομάδα της Καλαμάτας, καθώς στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League 2 θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό.

Η Μαύρη Θύελλα έχει επιδείξει έως τώρα πνεύμα νικητή και θα βρεθεί και στη Λιβαδειά αποφασισμένη για το θετικό αποτέλεσμα και «οπλισμένη» επιπλέον με μια διάθεση αποκατάστασης της αδικίας που γνώρισε εκεί κατά το παιχνίδι του Κυπέλλου.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 2.45 μ.μ. και θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3. Η ομάδα της Καλαμάτας θα αγωνιστεί χωρίς τον Μαρκόφσκι, ο οποίος ήταν ο μεγάλος άτυχος του προηγούμενου παιχνιδιού με τον Ηρόδοτο, που συνδυάστηκε με την 7η σερί νίκη των «μελανόλευκων». Κι εδώ προκύπτει ένα ακόμη κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές της τοπικής μας ομάδας, να παίξουν και για τον τραυματία Σέρβο επιθετικό, ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση χιαστών.

Ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Αναστόπουλος, θα ανακοινώσει την αποστολή μετά τη σημερινή προπόνηση, έχοντας την ευχέρεια να συμπεριλάβει σε αυτή, εκτός από τον νεαποκτηθέντα τερματοφύλακα, Γιώργο Λαδά και τους Ματέους Σίντεϊ που μετά από πολύμηνη αναμονή εξασφάλισαν τις μπλε κάρτες από τις πατρίδες τους. Αντίθετα, δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής ο Βραζιλιάνος Ούγκο Μπόρχες και φυσικά ούτε ο Φροίξος Γρίβας, ο νεαρός επιθετικός από τον ΟΦΗμ που αναμένεται να υπογράψει τη Δευτέρα.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ να μην ταξιδέψουν οι φίλαθλοι στη Λιβαδειά
Η ΠΑΕ Καλαμάτα ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι υπάρχει απαγόρευση των μετακινήσεων. Κατόπιν αυτού ζητάμε από τους οπαδούς μας να μην ταξιδέψουν στη Λιβαδειά για τον αγώνα με την τοπική ομάδα είτε οργανωμένα, είτε μεμονωμένα γιατί δεν θα τους επιτραπεί η αγορά εισιτηρίων και η είσοδος στο γήπεδο και θα ταλαιπωρηθούν άσκοπα!

Νότιος Όμιλος
Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής
Σάββατο, 15/1, 2.45 μ.μ.
Ηρόδοτος-Παναθηναϊκός Β’
Ρόδος-ΑΕΚ Β’ αναβάλλεται

Κυριακή, 16/1, 2.45 μ.μ.
Λεβαδειακός-Καλαμάτα
Ζάκυνθος-Διαγόρας Ρόδου
Ιεράπετρα-Αστέρας Βλαχιώτη
Καλλιθέα-Εργοτέλης
Αιγάλεω-Καραϊσκάκης
Επισκοπή-Κηφισιά
Ρεπό: Χανιά

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ…
Η προϊστορία ευνοεί τον Λεβαδειακό, αλλά ο πιο «διαβασμένος» και προσεκτικός θα πάρει το αποτέλεσμα που θέλει…

Η ομάδα της Καλαμάτας παρά το άσχημο ξεκίνημα με δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές (1η εκτός έδρας 1 – 0 από Α.Ε.Κ. Β’  και 3η εντός έδρας 1 – 2 από Παναθηναϊκό Β’) έχει κάνει ένα σερί 7 νικών που τη φέρνουν μετά από 9 αγώνες στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς. Είναι το τρίτο ουσιαστικά ντέρμπι που δίνουν οι “μελανόλευκοι” και αυτό εκτός έδρας, μετά την αναμέτρηση με την Α.Ε.Κ. Β’ κατά την πρεμιέρα, στην οποία οι «κιτρινόμαυροι κέρδισαν με 1 – 0 στο γήπεδο των Σπάτων και τη δύσκολη εξόρμηση για την 8η αγωνιστική στο γήπεδο Περιβολίων Κρήτης, όπου η Καλαμάτα πήρε τεράστια νίκη επί της ομάδας των Χανίων με 1-2 (λόγω covid -19 έχουν αναβληθεί τα ντέρμπι με την Καλλιθέα και το Αιγάλεω).

Για την προϊστορία των δύο ομάδων να αναφέρουμε πως οι “πράσινοι” της Λειβαδιάς έχουν επικρατήσει και στις πέντε αναμετρήσεις!

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Κυπέλλο Ελλάδος    6 Οκτ 2021               Λεβαδειακός – Καλαμάτα  2-0

Super League 2        7 Μαΐ 2007   Λεβαδειακός – Καλαμάτα  2-1

Super League 2        10 Δεκ 2006 Καλαμάτα – Λεβαδειακός  0-1

Super League 2        23 Μαΐ 2004                Καλαμάτα – Λεβαδειακός  1-2

Super League 2        21 Δεκ 2003 Λεβαδειακός – Καλαμάτα   2-1

Μέσα από κάποια στατιστικά θα προσπαθήσουμε να δούμε τα συν και τα πλην των δύο ομάδων για τη φετινή σεζόν:

Ο Π.Σ. “Η Καλαμάτα” έχει δώσει συνολικά 9 αγώνες και μετρά 7 Νίκες – Καμία Ισοπαλία – 2 Ήττες και έχει σημειώσει 17 γκολ Υπέρ, ενώ έχει δεχθεί 4. Αμυντικά, φαίνεται πως διαθέτει τη 2η καλύτερη άμυνα (μετά την Καλλιθέα που σε 8 αγώνες έχει δεχτεί 3 γκολ, δηλαδή ένα κάθε 240’ λεπτά) αφού δέχεται γκολ κάθε 202` λεπτά (ούτε μισό γκολ ανά αγώνα). Από τα 4 γκολ που έχει δεχθεί συνολικά το 1 είναι στο 1ο ημίχρονο και τα 3 στο 2ο ημίχρονο. Επιθετικά, εύκολα ή δύσκολα βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, σημειώνει τέρμα περίπου κάθε 48` λεπτά ( ανά παιχνίδι αντιστοιχεί σε 1,89 γκολ, πλησιάζει τα 2), τα 6 από τα 17 γκολ τα έχει πετύχει στο 1ο 45λεπτο και τα υπόλοιπα 11 στο 2ο . Η Καλαμάτα διαθέτει στις τάξεις της έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ στο Νότιο Όμιλο, που είναι με 7 γκολ ο Γιάννης Λουκίνας, ο οποιος  μοιράζεται την κορυφή των σκόρερ μαζί με τους Χρήστο Γιούση της Α.Ε.Κ. Β` και Αντμίρ Μπαίροβιτς των Χανίων. Τα υπόλοιπα γκολ έχουν σημειώσει από 2 Αναστασόπουλος Νίκος, Μαρκόφσκι Μάρκος και Χέρμπερτ Φελίπε Ντίαζ, ενώ από ένα έχουν Μόζερ Μάρκος, Μπακαγιόκο Τζούνιορ, Παυλίδης Χαράλαμπος, Τάτος Ανδρέας. Πράγμα που δείχνει πως, παρ’ ότι διαθέτει το φορ αποτελεί τη βασική επιθετική αιχμή, έχει και έναν πλουραλισμό παικτών που μπορούν ανά πάσα στιγμή να στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό.

Στον αντίποδα ο Λεβαδειακός σε 11 αναμετρήσεις έχει 7 Νίκες – 3 Ισοπαλίες  – 1 Ήττα, με τα γκολ να είναι 19 Υπέρ – 6 Κατά. Στην άμυνα έχει δεχθεί 6 γκολ και διαθέτει την 4η καλύτερη άμυνα, αφού δέχεται γκολ κάθε 165` λεπτά (μισό γκολ και αυτός ανά αγώνα,  ελάχιστα δέκατα παραπάνω από τους άλλους, μόλις 0, 55). Επιθετικά, σημειώνει τέρμα κάθε 52` λεπτά ( 1,73 γκολ ανά αγώνα). Τα 9 από τα 19 γκολ έχουν πετύχει οι Δούμτσιος Κωνσταντίνος 5 και ο Περντομο Νίλι 4, από 2 έχουν πετύχει ο Πολέττο Λούκας και από ένα οι  Τζιμόπουλος Θεμιστοκλής, Νίκας Γεώργιος, Μυτίδης Νέστορας, Βήχος Μάριος και Βρακάς Γεώργιος -άρα και εδώ έχουμε εκτός από δύο ικανότατους επιθετικούς τον παίκτη που αν σου ξεφύγει μπορεί να σκοράρει.  Ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να σημειώσουμε εδώ είναι πως το ματς με τη Ζάκυνθο (3 – 0) η ομάδα της Λιβαδιάς το πήρε στα χαρτιά. Επίσης οι Βοιωτοί έχουν παίξει 4 ντέρμπι και έχουν 2 Νίκες – 1 Ισοπαλία – 1 Ήττα, αναλυτικά: Καλλιθέα ( Νίκη 0  -1), Αιγάλεω (Νίκη 1 – 0), Χανιά (1 – 1) και Α.Ε.Κ. Β` ( Ήττα 2 – 1).

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν βλέπουμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι με αρκετές δυσκολίες και για τους δύο αντιπάλους, που όπως φαίνεται από τα στοιχεία, θα κριθεί στη λεπτομέρεια, με τον πιο διαβασμένο να αποφεύγει τα  λάθη, παίρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση της Καλαμάτας στα θετικά αποτελέσματα θα συμπεριλαμβάναμε και την ισοπαλία αφού παίζει εκτός έδρας.
Μ.Γ.