Για τη συμπληρωματική ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών συζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο

Για τη συμπληρωματική ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών συζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την πρώτη του συνεδρίαση για το 2022 θα πραγματοποιήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το απόγευμα της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Το πρώτο θέμα που θα τεθεί προς συζήτηση είναι η συμπληρωματική ενίσχυση του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο έχουν ζητήσει περιφερειακοί σύμβουλοι.

Επίσης, στην ημερήσια διάταξη έχουν τεθεί προς συζήτηση τα εξής θέματα:

-Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ)

-Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021 – 2027

-Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε επίπεδο Μεσσηνίας, το μοναδικό θέμα που θα συζητηθεί είναι η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο «Εγκατάσταση και λειτουργία Μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά – βιοέλαια, ισχύος 997,50 KW», της εταιρείας «Ενεργειακή Κοινότητα KELEN μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα», στη θέση «Κασκούτη Γράνα – Αγροτεμάχιο υπ’ αριθμ. 38», στον Αντικάλαμο του Δήμου Καλαμάτας.