Τοπικό ποδόσφαιρο: Eνδέκατη σερί νίκη η ΑΕ Μάνης, «διπλά» για Θουρία, Κυπαρισσία

Τοπικό ποδόσφαιρο:  Eνδέκατη σερί νίκη η ΑΕ Μάνης, «διπλά» για Θουρία, Κυπαρισσία

Η ΑΕ Μάνης που οδηγεί σταθερά την κούρσα στον 1ο Όμιλο του πρωταθλήματος της Α΄Τοπικής, πέτυχε την 11η σερί νίκη της, καθώς επικράτησε  με 2-0 στην έδρα της του ΑΟ Σπερχογείας για την 15η αγωνιστική.

Ακόμη, εντυπωσιακά «διπλά» έβγαλαν ο δεύτερος της κατάταξης Πανθουριακός  (5-6 τον Απόλλωνα Καλαμάτας στο Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος) και ο τρίτος Πάμισος Μεσσήνης (6-1 τον Ολυμπιακό Ανάληψης στο γειτονικό ντέρμπι).

«Σεφτέ» στις νίκες για τον Εθνικό Μελιγαλά (4-1 την ΑΕ Αβίας).
Στον 2ο Όμιλο ο πρωτοπόρος Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων είχε ρεπό, ενώ ο δεύτερος της κατάταξης  ΑΟ Κυπαρισσίας νίκησε με 3-0 τον Απόλλωνα στο Πεταλίδι. Η Εράνη Φιλιατρών «σκόνταψε» καθώς περιορίστηκε σε 1-1 στη Μεθώνη κόντρα στην τοπική ομάδα, χάνοντας  έτσι πολύτιμο έδαφος στη μάχη της πρώτης θέσης.

Στα 6 ματς της 15ης αγωνιστικής σημειώθηκαν 24 γκολ.

Σε όλους τους αγώνες κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του φιλάθλου Άλκη Καμπανού και του ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης Αλέξανδρου Λάμπη.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(15η αγωνιστική)

ΑΕ Μάνης – Σπερχογεία 2-0

Ανάληψη – Πάμισος Μεσ. 1-6

Εθνικός Μελ. – ΑΕ Αβίας 4-1

Απόλλων Καλ. – Θουρία 0-5

Ρεπό: Ομόνοια

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 15 αγώνες)

1. ΑΕ Μάνης 36-10     34

2. Θουρία     51-14     32

3. Πάμισος Μεσσήνης 38-13 28

4. Απόλλων Καλ. 22-24    21

5. Ανάληψη   21-17     15

-. Ομόνοια    14-23    15

7. Εθνικός Μελ. 10-23      9

8. ΑΕ Αβίας  13-44    8

9. Σπερχογεία 8-45          1

* Εκκρεμεί το ματς ΑΟ Σπερχογείας – Ολυμπιακού Ανάληψης

* Ρεπό έχουν κάνει ο ΑΟ Σπερχογείας, ο Πάμισος Μεσσήνης, ο Πανθουριακός, ο  Ολυμπιακός Ανάληψης, η ΑΕ Μάνης και η Ομόνοια.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(12, 13 Φεβρουαρίου)

Πάμισος Μεσ. – ΑΕ Μάνης

Σπερχογεία – Ομόνοια

Απόλλων Καλ. – Εθνικό Μελ.

Θουρία – Ανάληψη

Ρεπό: ΑΕ Αβίας

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(15η αγωνιστική)

Πεταλίδι – Κυπαρισσία 0-3

Μεθώνη – Εράνη Φιλ. 1-1

Ρεπό: Ακρίτας Κορώνης, ΠΑΟ Καλού Νερού και Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)

1. Τ. Άγρας 27-14       31

2. Κυπαρισσία 34-5    30

3. Εράνη Φιλ. 28-13    24

4. Κορώνη 23-12 23

5.  Καλό Νερό 23-18  19

6. Μεθώνη 14-17 14

7. Πεταλίδι 18-25             13

* Ο Τσικλητήρας Πύλου αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

* Ο Παπαφλέσσας Χώρας παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα.

* Ρεπό έχουν κάνει ο ΑΟ Μεθώνης, η Εράνη Φιλιατρών και ο ΠΑΟ Καλού Νερού και ο Ακρίτας Κορώνης.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(12, 13 Φεβρουαρίου)

Μεθώνη – Πεταλίδι

Εράνη Φιλ. – Τ. Άγρας

Ρεπό: ΑΟ Κυπαρισσίας, Ακρίτας Κορώνης και  ΠΑΟ Καλού Νερού.

_______________

H AE MANHΣ 2-0 ΤΟΝ ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
Η ΑΕ Μάνης έκαμψε με 2-0 την αντίσταση του ΑΟ Σπερχογείας στο Δημοτικό Γήπεδο Κάμπου Αβίας και παρέμεινε έτσι μόνη της στην «κορυφή» του βαθμολογικού πίνακα του 1ου Ομίλου της Α΄ Τοπικής.

Τα γκολ σημείωσαν οι Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος (40΄ με σουτ) και Μάριος Μπέρμπερι (57΄ με σουτ).

Πέναλτι (ανατροπή Μάτσι από Αντωνόπουλο) έχασε στο 52΄ ο Χρήστος Μαραβέλας, καθώς το σουτ το απέκρουσε ο Βασίλης Αντωνόπουλος.

Δοκάρια για την ΑΕ Μάνης είχαν οι Μάριος Μπέρμπερι (30΄ με κεφαλιά), Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος (55΄ με σουτ) και Γιάννης  Χελάς (80΄ με σουτ).

Το ματς σφύριξε ο Ηλίας Νικολόπουλος, που είχε βοηθούς τους Ευάγγελο Μπασιλάρη και Αντώνη Μιχαλόπουλο.

ΑΕ ΜΑΝΗΣ (Παναγιώτης Δρούγας): Αντωνόπουλος, Χατζηπαναγιώτης (63΄ Δουρούμης), Μπέρμπερη (74΄ Στύλλα), Γιαννής, Περιβολάρης, Τζανετέας (69΄ Μέτσο), Παπαθεοδώρου, Μουστάκας (46΄ Σπανός), Φετάχου (74΄ Αλντέσκου), Αλεξανδρόπουλος, Χελάς.

ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (Νίκος Κακαλέτρης): Κων. Κακαλέτρης, Τζεφερεμιναίος, Αθ. Κακαλέτρης (63΄ Σώκαλης, 89΄ Αλάμαρας), Σπύρος, Λένα, Δημητρίου (82΄ Καστόρας), Μάτσι (89΄ Ζαφειρίου), Μαραβέλας, Παν. Κακαλέτρης, Μαστρόκαλλος, Ντάβος.

_______________

Ο ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 5-0 ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Ο Πανθουριακός πρόσθεσε μία ακόμη εντυπωσιακή νίκη στο ενεργητικό του, καθώς επικράτησε με 5-0 του Απόλλωνα Καλαμάτας στο Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος και συνεχίζει να βρίσκεται στη 2η θέση του 1ου Ομίλου της Α΄ Τοπικής.

Η ομάδα της Θουρίας εκτός από τα 5 γκολ έχασε αρκετές ευκαιρίες.

Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων Καλαμάτας έκανε κακή εμφάνιση και γνώρισε την 5η ήττα του.

Τα γκολ σημείωσαν οι Δημήτρης Κουρούπης (30΄ με δυνατό σουτ), Άρης Σταματελόπουλος (33΄ με πλασέ, εκμεταλλεύτηκε  λάθος του Διονύση Κοντογόνη), Νίκος Βασιλόπουλος (59΄ και 62΄ με σουτ) και Θανάσης Σπυρόπουλος (89΄ με σουτ).

Πέναλτι ζήτησε η ομάδα της Θουρίας στο 67΄ όταν έπειτα από γύρισμα του Νίκου Βασιλόπουλου η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Γιώργου Σεντεμέντε.

Δοκάρι για τον Πανθουριακό είχε ο Παναγιώτης  Οικονομέας (71΄ σε σέντρα – σουτ).

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Νίκου Παπακωνσταντίνου που είχε βοηθούς τους Χρήστο Γεωργαντά και Χάρη Τσοπανάκη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος, Θεόδωρος Σακκάς): Γιακουμής, Μπούνας, Ρασσιάς, Πανταζής, Γ. Σεντεμέντες, Ιωάν. Σεντεμέντες, Κοντογόνης (53΄ Δημητρόπουλος), Καραΐσκος (60΄ Ζαΐμης), Σαρδέλης, Κουρεντζής, Πουλουπάτης.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Γιώργος Καλόμαλος, Γιώργος Κατσούλης):Κόκκαλης, Οδεμισιώτης, Σταματελόπουλος (64΄ Οικονομέας), Λιόλιος, Μπαστακός, Γεωργιόπουλος (73΄ Γιαννακόπουλος), Ζαραφέτας (46΄ Τσουλάκος), Ζαχαρόπουλος, Σαραντόπουλος (64΄ Αρβανίτης), Κουρούπης, Βασιλόπουλος (78΄ Σπυρόπουλος).

Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Γιώργος Κατσαφάδος, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Γιώργος Μπλάνας.

Στον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου φίλαθλου Άλκη Καμπανού και του ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης, Αλέξανδρου Λάμπη.

_____________

Ο ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 6-1 ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό Δημήτρη Γαλανόπουλο που πέτυχε 3 γκολ (53΄, 69΄ και 86΄ με σουτ και πλασέ και εύστοχο κτύπημα πέναλτι αντίστοιχα), ο Πάμισος Μεσσήνης νίκησε με το εντυπωσιακό 6-1 τον Ολυμπιακό Ανάληψης στο γειτονικό ντέρμπι.

Τα υπόλοιπα γκολ των «πρασίνων» της Μεσσήνης σημείωσαν οι Διονύσης Υμεράσι (2΄ με κεφαλιά), Ετεοκλής Δεμπεγιώτης (15΄ με σουτ) και Στέλιος  Τιμπλαλέξης (72΄ με σουτ).

Για τους «ερυθρόλευκους» της Ανάληψης ισοφάρισε σε 1-1 ο Χαράλαμπος Θεοδοσόπουλος (5΄ με σουτ).

Δοκάρι για τον Ολυμπιακό Ανάληψης είχε ο Νίκος Κακογιάννης (38΄ με μακρινό σουτ).

Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Πλακογιάννης, ενώ βοηθοί οι Χρυσοβαλάντης Μπουρίκας και Χρήστος Καραμπέτσος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (Νίκος Γεωργακλής, Κώστας Λαμπρόπουλος): Ανδρουτσόπουλος, Κακογιάννης, Μουλαβασίλης (41΄ λ. τρ. Παπανδρέου, 71΄ Χριστόπουλος), Καλογερόπουλος, Δημητρίου, Τσώνης, Χρονόπουλος (17΄ λ. τρ. Γιαννόπουλος), Σίνος, Ομέρι, Παπαβασιλόπουλος, Θεοδοσόπουλος.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Μιχάλης Γεωργιόπουλος, Πάρης Καλλιντέρης): Οικονομόπουλος (27΄ λ. τρ. Λίβας), Χαραλαμπόπουλος, Σεντεμέντες, Νινιός, Υμεράσι (61΄ Παπαδόπουλος), Τιμπλαλέξης, Δεμπεγιώτης, Ντίσα (46΄ Μπορχάν), Βλάχος (46΄ Δήμος), Γαλανόπουλος, Κανανάι (61΄ Λυμπερόπουλος).

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 4-1 ΤΗΝ ΑΕ ΑΒΙΑΣ
Χρειάστηκε να περάσουν 15 αγωνιστικές για να πετύχει την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, ο Εθνικός Μελιγαλά, καθώς επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-1 στην έδρα του της ΑΕ Αβίας.

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Μελιγαλά ανέβηκε στην 7η θέση του 1ου Ομίλου, ενώ η ΑΕ Αβίας που γνώρισε  την 10η ήττα οπισθοχώρησε στην 8η θέση.

Τα γκολ του Εθνικού Μελιγαλά σημείωσαν οι Κώστας Κανελλόπουλος (2΄ και 68΄μ’ εύστοχο κτύπημα πέναλτι – ανατροπή του ίδιου από τον Λεωνίδα Λυκουρέζο και σουτ αντίστοιχα), Κυριάκος Πουλάκος (34΄ με πλασέ) και Γιάννης Μακρής (71΄ με κεφαλιά).

Για την ΑΕ Αβίας σκόραρε ο Χρήστος Μαλίκι (6΄ με γυριστό σουτ).

Δοκάρι για τον Εθνικό Μελιγαλά είχε ο Κώστας Κανελλόπουλος (28΄ με σουτ). Καλές ευκαιρίες για τον Εθνικό Μελιγαλά έχασαν οι Κώστας Κανελλόπουλος  (17΄) και Πέτρος Τσίκας (35΄), ενώ για την ΑΕ Αβίας οι Παναγιώτης Καρδάσης (24΄, 41΄ και 58΄) και Κώστας Κορμπής (47΄).

Στον πάγκο της ομάδας του Κάμπου δεν βρέθηκε ο προπονητής Διονύσης Πουλής λόγω ασθενείας. Έτσι την ΑΕ Αβίας κοουτσάρισε ο έμπειρος αμυντικός Θωμάς Τζανετέας.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Κώστα Ψηλοπαναγιώτη, που είχε βοηθούς τους Χάρη Τσοπανάκη και Παναγιώτη  Νικολόπουλο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (Αντώνης Μαυρέας, Αντώνης Παπαγιαννόπουλος): Παπανικολός, Διακουμάκος, Αναστασίου (52΄ Ζύλφο), Μακρής, Μάραντος, Γρ. Παπαγεωργίου, Ράπτης, Τσίκας (54΄ Ξυδιάς), Πουλάκος, Σαραντόπουλος (85΄ Χιλίαρχος), Κανελλόπουλος.

ΑΕ ΑΒΙΑΣ: Κολοκούβαρος, Παπαδέας, Ξυνός, Λυκουρέζος (36΄ λ. τρ. Μπουζαλάς), Γ. Καρδάσης, Ευστ. Τσουλάκος, Κων. Κορμπής, Δημ. Μητσέας (62΄ Γεωργουλέας), Μαλίκι, Δημ. Κορμπής, Παν. Καρδάσης (73΄ Αποστολίδης).

Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Βασίλης Γιαννέτσος, ενώ γιατρός η Ελένη Σταθοπούλου.