Τα Φιλιατρά τιμούν και γιορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο

Τα Φιλιατρά τιμούν και γιορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο

Τα Φιλιατρά σήμερα και αύριο τιμούν και γιορτάζουν τον πολιούχο και προστάτη τους, Άγιο Χαράλαμπο, με λατρευτικές τελετές και εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα εορτασμού, που αναγράφεται στην πρόσκληση του Δήμου Τριφυλίας, έχει ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη: 5.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Φιλιατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Αύριο Πέμπτη: 7.00 π.μ. Όρθρος στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Φιλιατρών. 8.00 π.μ. Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, 8.30 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου. 9.00 π.μ. Η Φιλαρμονική θα παραταχθεί προ του Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου. 9.30 π.μ. Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό.

Στην πρόσκληση σημειώνεται πως «ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας, με τη λήψη από όλους τους συμμετέχοντες των προβλεπομένων μέτρων, για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19».

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας προσκαλούν τους επίσημους προσκεκλημένους στο κτήριο Σπέντζα στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών για ανταλλαγή ευχών, ξενάγηση στην έκθεση «Φιλιατρά με τις ψηφίδες του παρελθόντος» και δεξίωση φιλοξενίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου