Νοσοκομείο Καλαμάτας: Στάση εργασίας από συμβασιούχους σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη και ιματισμό

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Στάση εργασίας από συμβασιούχους σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη και ιματισμό

Υπό το φόβο της μη ανανέωσης των συμβάσεών τους, πραγματοποίησαν στάση εργασίας χθες συμβασιούχοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας που εργάζονται στους τομείς της καθαριότητας, της σίτισης, της φύλαξης, αλλά και του ιματισμού.

Όπως υποστήριξε η Κατερίνα Αναστοπούλου – Δούση, πρόκειται για Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) που εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς από το 2016 και πλέον υπάρχει η πληροφορία ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να τους αντικαταστήσει με συνεργεία.

Αυτό που ζητούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι, αν δε γίνει η σύμβασή τους αορίστου, να ανανεωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, για να δουν τι θα κάνουν μετά.

Υποστήριξε ακόμη ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, περίπου 60 τον αριθμό, έχουν προσφέρει πολλά από τις θέσεις τους και, μάλιστα, σε συνθήκες πανδημίας, ενώ από το 2016 έως σήμερα αρκετοί συμβασιούχοι συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς να καλυφθούν αυτά τα κενά.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Δημήτρης Τσιλίκας, ανέφερε ότι το σωματείο είναι δίπλα στους συμβασιούχους, αφού είναι κατά της παραχώρησης του συγκεκριμένου αντικειμένου σε συνεργεία εργολάβων.

Δήλωσε δε ότι το σωματείο θα είναι «παρών» για να μετατραπούν οι συγκεκριμένες συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, αφού πρώτα ανανεωθούν.
Π.Μπ.