Άρση εμπιστοσύνης στη Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη από την Κοινότητα Φιλιατρών

Άρση εμπιστοσύνης  στη Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη από την Κοινότητα Φιλιατρών

Πρωτοφανής απόφαση-κόλαφος του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών

Ούτε ένας από τους επτά συμβούλους του Συμβουλίου Κοινότητας (σ.σ. Τοπικού Συμβουλίου) Φιλιατρών ψήφισε κατά στην άρση της εμπιστοσύνης του Συμβουλίου προς τη Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη ύστερα από πρόταση του συμβούλου με τα “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ”, Βασίλη Σπυρόπουλου! Άρση της εμπιστοσύνης σε Δημοτική Αρχή από Συμβούλιο Κοινότητας συμβαίνει, εξ όσων γνωρίζουμε, πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή, ίσως και στην ελληνική επικράτεια. Προφανέστατα, πρόκειται για ιστορική απόφαση-κόλαφο για τη διοίκηση Λεβεντάκη και μάλιστα «εντός έδρας», στα Φιλιατρά, τη γενέθλια πατρίδα του κ. Λεβεντάκη.

Στο απόσπασμα από το πρακτικό της υπ’ αριθμ. 1/17-01-2022 Συνεδρίασης του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών (Αριθμός Αποφάσεως 04/2022) «Έκτακτο θέμα εκτός ημερήσιας διατάξεως “Όπου ο πρόεδρος εισηγείται την πρόταση του κ. Σπυρόπουλου Βασιλείου που ζητάει από το Τοπικό Συμβούλιο να άρει την εμπιστοσύνη προς τη Δημοτική Αρχή”» αναγράφεται:

«Ο Πρόεδρος κατόπιν απαρτίας κήρυξε την έναρξη της συνεδριάσεως και εισηγούμενος το 4ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ανέφερε τα κάτωθι: “Ο κ. Σπυρόπουλος Βασίλειος ζητάει από το Τοπικό Συμβούλιο να άρει την εμπιστοσύνη προς τη Δημοτική Αρχή, διότι μετά δύο χρόνια εφαρμοσμένων διοικητικών αρχών αποδεικνύεται ότι δε λαμβάνει υπ’ όψιν τις αποφάσεις τον Τοπικού Συμβουλίου”…». Τελικά, έπειτα από συζήτηση, ΥΠΕΡ της πρότασης του κ. Σπυρόπουλου το Τοπικό Συμβούλιο να άρει την εμπιστοσύνη του προς τη Δημοτική Αρχή, για το λόγο που αναφέρεται στην εισήγηση, ψήφισαν ο πρόεδρος Διονύσιος Καραβίτης και τα μέλη του Συμβουλίου Παναγιώτα Ζερμπίνου, Ιωάννης Λυγγουνός, Ιωάννης Λεβεντάκης και Βασίλειος Σπυρόπουλος, ενώ ΠΑΡΩΝ δήλωσαν οι Γεώργιος Κωτσάκης και Χρήστος Γριβοκωστόπουλος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 στην Κοινότητα Φιλιατρών ο συνδυασμός “ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ” έλαβε 2.299 ψήφους και ποσοστό 77,23% εκλέγοντας 5 συμβούλους στο Συμβούλιο Κοινότητας Φιλιατρών, τους Διονύσιο Καραβίτη (πρόεδρο), Νικόλαο Φάμπα (σ.σ. παραιτήθηκε και στη θέση του ορκίστηκε μέλος ο πρώτος αναπληρωματικός Χρήστος Γριβοκωστόπουλος), Παναγιώτα Ζερμπίνου, Γεώργιο Κωτσάκη και Ιωάννη Λυγγουνό, ο Συνδυασμός “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ” έλαβε 429 ψήφους και ποσοστό 14,41% εκλέγοντας ένα σύμβουλο, τον Βασίλειο Σπυρόπουλο, και ο Συνδυασμός “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” έλαβε 249 ψήφους και ποσοστό 8,36% εκλέγοντας ένα σύμβουλο, τον Ιωάννη Λεβεντάκη.

Το γεγονός πως ούτε ένα από τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών, που είναι ο εγγύτερος θεσμός στην κοινωνία και τους κατοίκους, ψήφισε κατά στην πρόταση για άρση της εμπιστοσύνης του Συμβουλίου προς τη Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη, προφανέστατα αναδεικνύει το κλίμα που επικρατεί στην πόλη των Φιλιατρών για τη Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη…

Του Ηλία Γιαννόπουλου