Καλαμάτα: Μονοδρόμηση της οδού Ν. Πλαστήρα μέχρι το Απρίλιο

Καλαμάτα: Μονοδρόμηση της οδού  Ν. Πλαστήρα μέχρι το Απρίλιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι τον Απρίλιο στην οδό Νικολάου Πλαστήρα λόγω των έργων ανάπλασης στην περιοχή, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή του βόρειου πεζοδρομίου, το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων και τις θέσεις στάθμευσης παρά την οδό Νικολάου Πλαστήρα, αποσκοπώντας στην ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, καθώς και στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Σύμφωνα με τα μέτρα που όρισε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, επιβάλλεται η μονοδρόμηση της οδού Νικολάου Πλαστήρα με κατεύθυνση τον οικισμό «Κορδία».

Η κυκλοφορία προς την Καλαμάτα θα ακολουθεί την παράκαμψη, μέσω του παραλιακού δρόμου, με κατεύθυνση δυτικά, στη συνέχεια θα στρέφεται δεξιά ακολουθώντας τον παραποτάμιο δρόμο του Άρι και θα καταλήγει στο σηματοδοτούμενο κόμβο των Ακοβίτικων, απ’ όπου μέσω της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου ή της Στ. Κωστόπουλου θα κατευθύνονται προς Καλαμάτα.

Ο ανάδοχος του έργου, «ΑΝΕΛΙΞΗ Ο.Ε.», υποχρεούται να τοποθετεί και να συντηρεί την απαιτούμενη οδική σήμανση, τόσο για τη μονοδρόμηση όσο και για την παράκαμψη, καθώς και για τη λήψη όλων των μέτρων για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών – οχημάτων.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν έως και την Τετάρτη, 13/4/2022.