Φάρμακα και υγειονομικό υλικό συγκεντρώνουν οι δικηγόροι της Καλαμάτας

Φάρμακα και υγειονομικό υλικό συγκεντρώνουν οι δικηγόροι της Καλαμάτας

Φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τον ουκρανικό λαό ξεκίνησε να συγκεντρώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι δικηγόροι της Καλαμάτας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με μια πράξη ουσιαστικής συμπαράστασης, απευθύνοντας κάλεσμα για συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, τα οποία θα αποσταλούν σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας στην Ουκρανία.

Είδη που συγκεντρώνονται

Συγκεκριμένα, υπάρχει ανάγκη για: αντιπυρετικά, φυσιολογικούς ορούς, κολλύρια, γάζες αποστειρωμένες, σπρέι επούλωσης τραυμάτων, αλοιφές για εγκαύματα, συσκευές ορών για ενδοφλέβια έγχυση φαρμάκων, σύριγγες όλων των μεγεθών, αιμοστατικά, στολές προστασίας ολόσωμες για τον covid-19, ιατρικές μάσκες, απολυμαντικά χεριών και επιφανειών, θερμόμετρα, κουτιά πρώτων βοηθειών. 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητά την άμεση συνδρομή όλων των μελών του, τουλάχιστον έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στα γραφεία του και κατά τις ώρες λειτουργίας του. «Ευχή όλων μας είναι να μη χρειαστεί άλλη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Σε κάθε περίπτωση η αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη», καταλήγει η ενημέρωση από το Δικηγορικό Σύλλογο.