Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 31χρονου που κατηγορείται για βιασμό του 5χρονου – Ζητούνται πληροφορίες από πολίτες

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 31χρονου που κατηγορείται για βιασμό του 5χρονου – Ζητούνται πληροφορίες από πολίτες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 31χρονου, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο νεότερο των δώδεκα ετών κατ’ εξακολούθηση, σχετικά με την υπόθεση που συγκλόνισε τη Μεσσηνία με το 5χρονο αγοράκι το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.

Δημοσιοποίηση
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη εν λόγω διάταξη, πρόκειται για τον Παπαδόπουλο Γεώργιο του Δημητρίου και της Δέσποινας, γεννηθέντα 22.10.1991.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, τη διευκόλυνση διερεύνηση της επίδοσης – συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις, σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27210-44644 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και 27210-44602 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση έχει χρονική διάρκεια έως την 9η/9/2022, σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Την Τσικνοπέμπτη
Όλα έγιναν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, με τον 31χρονο να βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας, με την οποία γνωριζόταν.

Λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα η 25χρονη μητέρα του παιδιού, μαζί με το 5χρονο, πήγαν στη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και εκεί κατήγγειλε όσα ο γιος της τής είχε εκμυστηρευτεί.

Όπως είπε, το παιδί κάποια στιγμή βρισκόταν μαζί με τον 31χρονο έξω από το σπίτι τους και ήξερε ότι έπαιζαν μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο.

Όταν το παιδί γύρισε στο σπίτι, αντιλήφθηκε ότι είχε περίεργη συμπεριφορά και τελικά της εκμυστηρεύτηκε ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του.

Ακολούθησε εξέταση του παιδιού από παιδοψυχολόγο, το οποίο επιβεβαίωσε τα όσα είχε πει στη μητέρα του, ότι δηλαδή ο 31χρονος τον ανάγκασε να τον χαϊδεύει και σε πεολειχία. Μάλιστα, το παιδί αποκάλυψε ότι το ίδιο έχει συμβεί κι άλλες φορές.

Μετά την απολογία του ο 31χρονος προφυλακίσθηκε και κρατείται στις φυλακές Τρίπολης.
Β.Β.