Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Καλαμάτας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Καλαμάτας

Επίτιμη δημότης Καλαμάτας ανακηρύχθηκε χθες το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 201 ετών από την απελευθέρωση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας από τον οθωμανικό ζυγό.

Κατά την έναρξη της ειδικής τελετής στο Πνευματικό Κέντρο, o δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υπογράμμισε το σπουδαίο συμβολισμό που συνοδεύει η ανακήρυξη της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε επίτιμη δημότη Καλαμάτας.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι η εκλογή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα σηματοδοτεί την Ελλάδα των αξιών, των ισότιμων δυνατοτήτων και ευκαιριών για όλους τους πολίτες της.

Κλείνοντας ο δήμαρχος και απευθυνόμενος στην Πρόεδρο σημείωσε: «Η φετινή επέτειος της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τη σκλαβιά και την τυραννία αποτελεί ιδανική στιγμή για την ανακήρυξή σας ως επίτιμη δημότης της πόλης».

Κατά την αντιφώνησή της, η κα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή της που παρευρέθη στον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης.

Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στη μακρόχρονη ιστορία της Καλαμάτας, έκανε λόγο για έναν τόπο όπου αναπτύχθηκε χάρη στο λάδι, το μετάξι, τη σταφίδα και, κυρίως, το δαιμόνιο εμπορικό πνεύμα των κατοίκων της.

«Η Καλαμάτα είναι μια εξωστρεφής πόλη, ικανή να συνδέσει την παράδοσή της με τη σημερινή της φυσιογνωμία και να προσβλέπει σ’ ένα μέλλον γόνιμο, μέλλον καινοτομίας, ανάπτυξης και προόδου», σημείωσε στη συνέχεια.

Απευθυνόμενη στο δήμαρχο της πόλης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή να παραστεί στον εορτασμό, αλλά και να ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης, καθώς έτσι συνδέεται και η ίδια με την ιστορία, την παράδοση, όπως και το μέλλον της πόλης, το οποίο θα παραμείνει ζωντανό και ακμαίο σε όλους τους τομείς. 

Στο «Περιβόλι της Γιαγιάς»
Να σημειωθεί πως νωρίτερα η κα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τον Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο «Το Περιβόλι της Γιαγιάς», που φιλοξενεί παιδιά οικογενειών χαμηλού εισοδήματος και ενδυναμώνει όσες αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικές προκλήσεις.

Ο παιδικός σταθμός λειτουργεί από το 1994 και αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου στην πόλη της Καλαμάτας.

Της Χριστίνας Μανδρώνη