Διαμαρτυρία για ποσότητα και ποιότητα των γευμάτων στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Διαμαρτυρία για ποσότητα και ποιότητα  των γευμάτων στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Για την ποσότητα και την ποιότητα των γευμάτων στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο διαμαρτύρονται οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους Φοιτητικούς Συλλόγους Καλαμάτας.

«Το τελευταίο διάστημα», σχολιάζουν, «έχουν πληθύνει οι παρατηρήσεις φοιτητών για την ποσότητα και την ποιότητα των γευμάτων στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο. Συγκεκριμένα, έχουν μειωθεί οι ποσότητες των γευμάτων κατά πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η ποιότητα του φαγητού είναι πολλές φορές τραγική, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ωμά φαγητά των φωτογραφιών!

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για αυτή την κατάσταση! Η διαρκής υποχρηματοδότηση για τη μέριμνα από το κράτος και τις κυβερνήσεις και η παράδοση της μέριμνας σε ιδιώτες εργολάβους φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα. Η υποστελέχωση της λέσχης από προσωπικό, για να βγάζουν τη δουλειά λίγοι εργαζόμενοι και να μεγαλώνει το κέρδος του εργολάβου έχει ως αποτέλεσμα να μην ελέγχεται το φαγητό που σερβίρεται, να χειροτερεύει ποσοτικά και ποιοτικά και οι εργαζόμενοι να ξεζουμίζονται.

Αν κάποιος, επομένως, ψάχνει διαπιστευτήρια των αποτελεσμάτων της λειτουργίας του πανεπιστημίου ως επιχείρησης, της λογικής κόστους – οφέλους, φτάνει να περάσει από τη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου στο πρώην ΤΕΙ για να καταλάβει.

Απαιτούμε:

•Άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τον προϋπολογισμό της μέριμνας.

• Άμεση βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας των γευμάτων».