Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη επιστροφή

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη επιστροφή

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης αφρικανικών τελετουργικών μασκών

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για 8η φορά, με τις προβολές να ξεκινούν στις 8 Απριλίου και να ολοκληρώνονται 17 του ίδιου μήνα.

Προπομπός του Φεστιβάλ είναι η έκθεση αφρικανικών τελετουργικών μασκών από τη συλλογή του ψυχοπαθολόγου/καθηγητή, Φώτη Καγγελάρη, με τίτλο «Από το πραγματικό στο επέκεινα», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν σήμερα Κυριακή στις 6.00 το απόγευμα στο χώρο Τέχνης Α49.

Προχθές, στο χώρο του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Τζίνα Πετροπούλου, μαζί με την καλλιτεχνική σύμβουλο Κλεώνη Φλέσσα, καθώς και την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Σοφία Πουλοπάτη, παρουσίασαν το φετινό πρόγραμμα, ενώ δεν έκρυψαν τη χαρά τους που θα διεξαχθεί ξανά δια ζώσης.

Όπως παρατήρησαν, το Φεστιβάλ γιγαντώνεται τόσο ως προς τις πόλεις που εντάσσονται στο δίκτυό του όσο και ως προς τις παράλληλες δράσεις που θα το συνοδεύουν.

Ειδικότερα η φετινή διοργάνωση γίνεται σε 12 πόλεις, περιλαμβάνει τρία αφιερώματα, ενώ συνολικά θα προβληθούν 70 ταινίες.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή με μια ταινία που έχει έντονο άρωμα Μεσσηνίας και είναι της Κλέωνης Φλέσσα. Ο λόγος για την ταινία «Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας», που είναι παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ την εκτέλεση ανέλαβε το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ.

Π.Μπ.