Απεργία και πορεία χθες στην Κυπαρισσία

Απεργία και πορεία χθες στην Κυπαρισσία

Απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας και πορεία σε δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χθες η Επιτροπή Οικοδόμων Κυπαρισσίας του Συνδικάτου Μεσσηνίας, η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (Μέλος ΟΓΕ).

Όπως αναφέρουν: «Στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) μας απεργιακή συγκέντρωση, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό κέντρο Κυπαρισσίας, αφού διαπιστώσαμε ότι ζούμε καθημερινά την ακρίβεια στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στη βενζίνη, στα τρόφιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα προβλήματά μας θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο από τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου, αποφασίσαμε με τον αγώνα μας να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σε μέτρα υπεράσπισης του εργατικού λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Καλούμε επίσης τη Δημοτική Αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις να στηρίξουν τα αιτήματά μας και να πάρουν μέτρα ελάφρυνσης των λαϊκών νοικοκυριών. Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Κυπαρισσίας, η οποία έφτασε στο Δημαρχείο, όπου και παραδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης στον Δήμο.

Για να μπορέσουμε να αντέξουμε το κύμα της ακρίβειας διεκδικούμε: Γενναία μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Για τους οικοδόμους κατώτερο μεροκάματο 50  ευρώ – Την επαναφορά κατακτήσεων όπως οι τριετίες –όχι στο κλέψιμο των ενσήμων. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατώτερο μισθό στα 825 ευρώ. Μέτρα προστασίας των συνταξιούχων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις. Κυριακάτικη αργία και πληρωμή υπερωριών. Γενική μείωση του χρόνου εργασίας με 7ωρο, 5ημερο, 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους Τομείς Πολιτικής Προστασίας. Ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας. Επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να διεκδικήσει ειδικό τιμολόγιο για τις ανάγκες της ενέργειας του δημοτικού φωτισμού για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΤ και του βιολογικού, ώστε να μη μετακυληθεί στους λογαριασμούς των λαϊκών στρωμάτων το αυξημένο κόστος. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε ύδρευση-αποχέτευση. Να σταματήσουν οι εκπτώσεις δημοτικών τελών στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Να κατοχυρωθεί κοινωνικό τιμολόγιο με συμβολική τιμή για τα νοικοκυριά που είναι στα ΚΕΑ και στους μακροχρόνια άνεργους. Καμιά διακοπή νερού σε κανένα σπίτι. Ειδικά μέτρα στήριξης των αγροτών – διαμόρφωση σύγχρονων δικτύων άρδευσης. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο των μονοπωλιακών ομίλων πάνω από την Ουκρανία ή αλλού με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα. Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτή, ούτε σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων».