Ευκλής: Πεζοπόρησε για να τιμήσει τη μνήμη των Μικρασιατών

Ευκλής: Πεζοπόρησε για να τιμήσει τη μνήμη των Μικρασιατών

Την Κυριακή 3 Απριλίου, στo πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» για να τιμήσουν τη μνήμη τους περπάτησαν το μονοπάτι από την ιστορική Ιερά Μονή Βελανιδιάς έως το ημιορεινό χωριό Κουταλά. Με αυτή την εξόρμηση συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ένωση Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η ΙΩΝΙΑ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουταλά «Ο Άγιος Νικήτας».

Από αυτό το μονοπάτι κατέβηκαν τα παλικάρια, οι αγωνιστές, τότε το 1821, για να συνδράμουν στην απελευθέρωση της Καλαμάτας. Είναι ένα μονοπάτι – γιδόστρατα, στο μεγαλύτερο μέρος του σκιερό, που αξίζει κανείς να περπατήσει, δεδομένου ότι καθαρίστηκε πρόσφατα από τους κατοίκους του χωριού. Είναι δίπλα στην πόλη και ξεκορφίζοντας, μπορεί κανείς να απολαύσει την απίστευτη θέα του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του «Ευκλή» είναι στις 17 Απριλίου το «3ο Μονοπάτι Πολιτισμού», «Σταυραετός», στο Ψάρι ορεινής Κορινθίας, μια κυκλική διαδρομή 11,5 χλμ., όπου από την κορυφή θα θαυμάσουν τη λίμνη Στυμφαλία και το όρος Μικρή Ζήρεια.