Π.Ε. Μεσσηνίας: Αντιμετώπιση ελλείψεων εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Π.Ε. Μεσσηνίας: Αντιμετώπιση ελλείψεων  εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς βρίσκονται ήδη σε συνεργασία προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόληψη και καταστολή των έκτακτων ζητημάτων

Την έναρξη των απαραίτητων εργασιών έπειτα από ελλείψεις που διαπιστώθηκαν για την αντιπυρική προστασία της Μεσσηνίας, ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, από το Διοικητήριο της Καλαμάτας. Όπως σημείωσε, στο πλαίσιο ενίσχυσης του έργου της Δασικής Υπηρεσίας του νομού θα παραχωρηθούν τα μηχανήματα έργου που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο συντήρησης και επισκευής του οδικού δικτύου καθ’ υπόδειξη των ιδίων.

Παράλληλα, ο κ. Καπέλιος σημείωσε ότι θα γίνουν επιδιορθώσεις αν χρειάζεται των υδατοδεξαμενών της περιοχής, καθώς ήδη από χθες έχει ξεκινήσει κλιμάκιο το οποίο επιβλέπει και αποκαθιστά όποιες φθορές εντοπίζονται σε αυτές.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι η Π.Ε. Μεσσηνίας πρόκειται να παραχωρήσει ένα όχημα τύπου 4×4 στην 120 ΠΕΑ, όπου θα γίνεται η χρήση του με οδηγό, προκειμένου να εκπέμπεται το μικτό κλιμάκιο σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, καθιστώντας έτσι πιο αποτελεσματική την επίβλεψη και δασοπυρόσβεση όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Παίρνοντας το λόγο, ο διευθυντής δασών, Γιώργος Σωτηρόπουλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι η φετινή θερινή περίοδος θα είναι καλή, μιας και το δασικό οδικό δίκτυο δεν έχει υποστεί πολλές ζημιές λόγω του ήπιου χειμώνα που προηγήθηκε. Όπως ανέφερε ακόμη, σε αυτή την κατεύθυνση βοήθησε και η ουσιαστική επέμβαση της Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς συνέδραμε με τα μηχανήματά της για τη βατότητα στο δασικό δίκτυο.

Από την πλευρά του, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, Ανδρέας Καπουράλος, τόνισε ότι μιας και βρισκόμαστε προ των πυλών έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, μέσα από την καλή συνεργασία των δύο αρμόδιων φορέων (Δασικής Υπηρεσίας και Πυροσβεστικής) διακυβεύεται το καλό αποτέλεσμα για την προστασία των δασών στο νομό.

Χρ.Μ.