Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Τζαμουράνη

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Τζαμουράνη

Την ατομική έκθεση με τίτλο “Επιστροφή στι ρίζες” παρουσίασε την Παρασκευή στον πολυχώρο Α49, ο Καλαματιανός διεθνής εικαστικός, Δημήτρης Τζαμουράνης.

Στην εν λόγω έκθεση που θα είναι επισκέψιμη για το κοινό της Καλαμάτας μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2022, εκτίθενται έργα του καλλιτέχνη δημιουργημένα την τελευταία δεκαετία, ενώ η έκθεση τελεί υπό τη διοργάνωση της Κοιν.Σ.Επ. A+A teleia Kalamata.

Σύντομο βιογραφικό

O Δημήτρης Τζαμουράνης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1967. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Universitat der Kunste (UdK) στο Βερολίνο. Από το 1990 έχει πραγματοποιήσει πάνω από 20 ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία ανά την Ευρώπη (Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία, Τσεχία). Το 2013 πραγματοποιήθηκε αναδρομική έκθεσή του στο Μουσείο Φρυσίρα στην Αθήνα. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων, σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και πολιτιστικούς οργανισμούς. Το 2017 συμμετείχε στην documenta 14 στο Κάσελ της Γερμανίας. Έργα του βρίσκονται σε σημαντικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.