Δήμος Πύλου-Νέστορος: Με επιτυχία τιμήθηκε η επέτειος της Ναυμαχίας της Μεθώνης

Δήμος Πύλου-Νέστορος: Με επιτυχία τιμήθηκε η επέτειος  της Ναυμαχίας της Μεθώνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τις βραδινές ώρες του περασμένου Σάββατου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της νικηφόρας Ναυμαχίας της Μεθώνης του 1825 από το Δήμο Πύλου – Νέστορος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις και την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μεθώνης, οι οποίες έλαβαν χώρα στην πλατεία παραλίας και στο γραφικό λιμάνι με φόντο το επιβλητικό Μπούρτζι.

Την επέτειο τίμησαν με την παρουσία τους και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ναυμαχίας της Μεθώνης ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι βουλευτές Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Σαρδέλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεθώνης Παναγιώτης Λίγγρης, αντιδήμαρχοι και δημοτικού σύμβουλοι και ο πρώην δήμαρχος Μεθώνης, Ηρακλής Μιχελής.

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μαχόντων στη Ναυμαχία της Μεθώνης τελέστηκε έμπροσθεν του μνημείου από τον εφημέριο Μεθώνης, οικονόμο Δημήτριο Καλδή, ενώ η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από το διδάκτορα Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Γεώργιο Μαλαπέρδα.

Παραδοσιακοί χοροί παρουσιάστηκαν στην πλατεία παραλίας από το εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης, ποιήματα απαγγέλθηκαν από τους μαθητές του Γεωργακοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης, καθώς και το διευθυντή του Διονύση Ψαλλίδα.

Από την πλευρά του, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, ανέφερε: «Την 30ή Απριλίου, στην ιστορική πόλη της Μεθώνης, αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες του αγώνα για την Ελευθερία μας.

Με αφορμή τη νικηφόρα Ναυμαχία της Μεθώνης του 1825, από τον ελληνικό στόλο με επικεφαλή το ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη, η αυτοθυσία των ηρώων υπενθυμίζει ξανά σε όλους μας τον αγώνα τους για τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους».