Π. Μαντάς: Προς έκδοση του σχετικού ΦΕΚ η ενίσχυση της σταφίδας

Π. Μαντάς: Προς έκδοση του σχετικού ΦΕΚ η ενίσχυση της σταφίδας

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, που αφορά στην απευθείας ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας και ήδη έχει αποσταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως ενημερώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4,7 εκ. ευρώ, με την αναλογία ενίσχυσης να φθάνει τα 54,7 ευρώ ανά στρέμμα για κάθε δικαιούχο. Για τη χορήγηση του ποσού στους παραγωγούς πρόκειται να ακολουθηθεί η διαδικασία de minimis, ενώ οι πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών, χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση.

«Με τη δράση αυτή», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κ. Μαντά, «η κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι στέκεται δυναμικά στο πλευρό των αγροτών, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και στηρίζοντας έμπρακτα παραγωγούς και προϊόντα που δέχθηκαν πλήγματα λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, τεκμηριώνεται με τον καλύτερο τρόπο ότι απέναντι σε κάθε δυσκολία η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενισχύει τον πρωτογενή τομέα, εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια, αλλά και σε κάθε περίπτωση τηρώντας τους ευρωπαϊκούς κανόνες».