ΤΑΙΠΕΔ: Η Μαρίνα Πύλου στο νέο αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο

ΤΑΙΠΕΔ: Η Μαρίνα Πύλου στο νέο αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο

Η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων, όπως λιμάνια, ακίνητα, μαρίνες (σ.σ. μεταξύ αυτών και η Μαρίνα της Πύλου), η Αττική Οδός, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και άλλες συμμετοχές, περιλαμβάνονται στο νέο αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει τον τρόπο αξιοποίησης (πώληση ή υποπαραχώρηση της δραστηριότητας) του Λιμένα Λαυρίου, προετοιμάζει πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Λιμένα Βόλου, ενώ σημειώνεται ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για λιμένα-μαρίνα Κερκύρας και ετοιμάζεται η διαδικασία για τη Λευκίμμη.

Για το λιμένα της Αλεξανδρούπολης σημειώνεται ότι ολοκληρώνονται προσεχώς τα συμβατικά κείμενα και εντός του β’ τριμήνου θα δοθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

Για το λιμένα του Ηρακλείου αναμένονται δεσμευτικές προσφορές στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Σχετικά με την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» αναφέρεται ότι θα αξιολογηθεί προσεχώς η επανέναρξη της διαδικασίας του διαγωνισμού, που είχε «παγώσει» στη β’ φάση του λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

Για την Εγνατία Οδό, ως επόμενα βήματα σημειώνονται η υποβολή τελικών συμβατικών κείμενων από τον επενδυτή, η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η έκδοση ΚΥΑ για αναπροσαρμογή διοδίων, η υπογραφή της σύμβασης από τη Βουλή κ.ά. Αναφέρονται, επίσης, η αδειοδότηση του συνόλου σηράγγων, η έκδοση περιβαλλοντικών όρων για σημεία του αυτοκινητόδρομου, η ολοκλήρωση σταθμών διοδίων, η εγκατάσταση εξοπλισμού σε σήραγγες, για απαλλοτριώσεις κ.ά.