Συζήτηση περιφερειάρχη με ΟΣΕ για επαναλειτουργία της γραμμής μέχρι Καλαμάτα

Συζήτηση περιφερειάρχη με ΟΣΕ για επαναλειτουργία  της γραμμής μέχρι Καλαμάτα

Στην Αθήνα μετέβη χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Σύμφωνα δε με δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, έλαβε  μέρος σε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του εν λόγω υπουργείου, καθώς και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα.

Αντικείμενο της εν λόγω σύσκεψης αποτέλεσε η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθ’ όλο το μήκος της.

Όπως γνωρίζουμε, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου είναι συνυφασμένο με την ίδια την ιστορία της Ελλάδας. Πόλεμοι, κατοχή, εμφύλιος, αστυφιλία, διεθνής παράγοντας, ιδιαίτερα μοντέλα γεωργικής παραγωγής, οικονομικά προβλήματα, λανθασμένη κρατική πολιτική και μνημόνια άφησαν τα σημάδια τους στην υπερεκατονταετή λειτουργία του σιδηροδρόμου, με το οριστικό τέλος να έρχεται το 2011.

Τη χρονιά αυτή η γραμμή, λειτουργώντας με απαρχαιωμένες δομές, γερασμένο προσωπικό που είχε συχνά διοριστεί με κομματικά κριτήρια και υπό το βάρος της ανάπτυξης των αυτοκινητοδρόμων και της παντελούς και σε κάποιες περιπτώσεις και εσκεμμένης απαξίωσης από το κράτος και τον ΟΣΕ, γίνεται το κύριο θύμα στην πολιτική περικοπών προσωπικού και απαξίωσης των υποδομών του.

Τώρα, τι συζήτησε ο περιφερειάρχης με τους υπεύθυνους του ΟΣΕ, με δεδομένη την κατάσταση που υπάρχει, είναι άγνωστο…

Α.Π.