Πανελλήνιο σχολικό πρωταθλήματος Λυκείων: Άδικος αποκλεισμός για το 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Πανελλήνιο σχολικό πρωταθλήματος Λυκείων: Άδικος αποκλεισμός για το 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Η ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας αν και προηγήθηκε με 2-0 της ομάδας του 2ου ΓΕΛ Ζακύνθου χθες στο γήπεδο Μαχαιράδου, γνώρισε τελικά την ήττα με 4-2 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων.

Το μεσσηνιακό συγκρότημα εξέφρασε πάρα πολλά παράπονα για τη διαιτησία, τα οποία εστιάζονται στον καταλογισμό δύο ανύπαρκτων πέναλτι  (το ένα ήταν εύστοχο), μια πολύ αυστηρή αποβολή του Σαούτη και πολλά φάουλ υπέρ του αντιπάλου έξω από την περιοχή.

Η ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας άνοιξε το σκορ με γκολ του Ματέο Κράκουλι, ενώ ο Άλεν Λούτα έκανε το 0-2. Λίγα λεπτά αργότερα αποβλήθηκε ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδας. Όλες οι προϋποθέσεις ήταν ευνοϊκές για τον πρωταθλητή Μεσσηνίας, όμως η συνέχεια δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν όλοι. Ο διαιτητής έδωσε ένα αυστηρό πέναλτι υπέρ του 2ου ΓΕΛ Ζακύνθου, το οποίο δεν αξιοποιήθηκε,.

Επίσης αποβλήθηκε ο επιθετικός του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας, Σαούτης, κάτι προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο . Στη συνέχεια η ζακυνθινή ομάδα μείωσε το σκορ με σουτ, ενώ της δόθηκε και νέο πέναλτι, το οποίο αυτή τη φορά κατάφερε να αξιοποιήσει, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Μετά απ’ όλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας είχαν εκνευρισμό, κάτι που επηρέασε την απόδοσή τους, με τους γηπεδούχους να επωφελούνται και να πετυχαίνουν την ανατροπή με τελικό σκορ 4-2.

Ο προπονητής του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας, Χαράλαμπος Μπάμπαλης χρησιμοποίησε τους εξής ποδοσφαιριστές: Παπανικολό, Λούτα, Καρλή, Βράπι, Γουρνά, Κιόρι, Μπάμπη, Θοδωρή, Κράκουλι, Σαούτη, Μπάκα (αρχική 11άδα), Ορφανό, Νέτζα, Τσάκωνα.

Ο κ. Μπάμπαλης, ιδιαίτερα στενοχωρημένος, μετά το τέλος του αγώνα μας δήλωσε: «Είμαι 50 χρόνια στα γήπεδα και έχω δει πάρα πολλές αδικίες. Αυτό που συνέβη σήμερα (σ.σ. χθες) στη Ζάκυνθο είναι πρωτόγνωρο. Προηγηθήκαμε 2-0 στο πρώτο δεκάλεπτο και είχαμε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο διαιτητής όμως έκανε πάρα πολλά λάθη εις βάρος μας. Τι να πρωτοαναφέρω; Την άδικη αποβολή του Σαούτη, τα δύο ανύπαρκτα πέναλτι, τα πάρα πολλά φάουλ υπέρ της αντίπαλης ομάδας; Αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για το ποδόσφαιρο. Το λέω με πόνο ψυχής. Υπάρχει βίντεο όπου έχουν καταγραφεί όλες οι φάσεις. Εμείς καταθέσαμε ένσταση για παράβαση κανονισμών και περιμένουμε την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής».

φώτο αρχείου