Παράδοση υλικού για την Ομάδα Ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Παράδοση υλικού για την Ομάδα Ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας

-Δέσμευση του δημάρχου ότι θα συνεχιστούν τα έργα βελτίωσης στα σχολεία

Στο 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας, με ένα πρόγραμμα του Τμήματος Πληροφορικής και υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Γεωργία Σπάλα, θα συμμετάσχει το 2ο ΕΠΑΛ, όπως ανέφερε χθες η διευθύντρια Ελένη Θεοδωρακάκου.

Δήλωσε δε χαρούμενη για τη συμμετοχή του σχολείου της, καθώς και για τη δωρεά του εξοπλισμού που παραδόθηκε χθες από το δήμαρχο Καλαμάτας.

Μάλιστα, η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ ευχαρίστησε τον Θανάση Βασιλόπουλο, καθώς έχει βοηθήσει πάρα πολύ το σχολείο, κάνοντας σοβαρές αναβαθμίσεις και επεμβάσεις που ήταν αναγκαίες για την ασφάλεια των παιδιών, ενώ έγιναν και κάποιες ειδικά για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Οι παραπάνω εργασίες, κατά την κα Θεοδωρακάκου, δείχνουν ότι πλέον τα ΕΠΑΛ αρχίζουν να μπαίνουν στον ιστό της πόλης ως υπολογίσιμα σχολεία, αφού είναι γνωστές οι αντιλήψεις που υπήρχαν μέχρι τώρα για αυτά.

Κλείνοντας σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν μέσα από προγράμματα και, κυρίως, με την αγάπη που δείχνουν στους μαθητές, «να τους έχουν μπροστά και να τους δώσουν όλα αυτά που θα τους παρέχουν εφόδια για να γίνουν καλοί επαγγελματίες στην ενήλικη ζωή τους».

Με τη σειρά της, η υπεύθυνη για το πρόγραμμα εκπαιδευτικός, Γεωργία Σπάλα, ανέφερε ότι το σχολείο ήθελε να προσαρμοστεί λίγο στο πρόγραμμα των 100 έξυπνων πόλεων. Ως εκ τούτου, η ίδια και οι μαθητές της αποφάσισαν να ασχοληθούν με το πότισμα των παρτεριών.

Επειδή, λοιπόν, κάποιες φορές παρατηρείται παρτέρια του Δήμου να είναι παραποτισμένα, με αποτέλεσμα να σπαταλάται νερό, αποφάσισαν να τοποθετήσουν αισθητήρες σε διάφορα σημεία που θα εντοπίζουν κατά πόσο το παρτέρι είναι ποτισμένο ή όχι και η ένδειξη να αποστέλλεται σε ένα κέντρο ελέγχου.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση των σχολείων συνεχίζεται, ενώ ήταν κάτι για το οποίο είχε προεκλογικά δεσμευτεί.

Πέρυσι υπήρξε μια εργολαβία από τη ΣΑΤΑ των σχολείων και μαζί με δημοτικούς πόρους έφτασε τα 800.000 ευρώ. Μέσω αυτής της προσπάθειας η Δημοτική Αρχή έχει κάνει αρκετές παρεμβάσεις και στο συγκεκριμένο σχολείο, όμως συμπλήρωσε πως θέλει ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις και αυτές θα υλοποιηθούν.

Σχετικά με την παράδοση των υλικών, ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε χαρούμενος, αφού πλησιάζει η μέρα που θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από τις ομάδες και έχουν γίνει μέχρι σήμερα αρκετές συζητήσεις και σεμινάρια, με τον ίδιον να παρουσιάζεται σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα δώσουν μια νέα προοπτική στην πόλη.
Π.Μπ.