Αρχές Σεπτεμβρίου η μετακίνηση των υπηρεσιών από το Διοικητήριο στο κτήριο «Παπαφλέσσα»

Αρχές Σεπτεμβρίου η μετακίνηση των υπηρεσιών από το Διοικητήριο στο κτήριο «Παπαφλέσσα»

Για αρχή φεύγουν το “Συγκοινωνιών”, το ΚΕΔΑΣΥ και το Δια Βίου Μάθησης.

Περίπου το Σεπτέμβριο υπολογίζεται να γίνει η μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο κτήριο «Παπαφλέσσα», προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του Διοικητηρίου.

Χθες συνέντευξη για το θέμα αυτό παραχώρησε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, λέγοντας πως όταν τελειώσουν οι εργασίες στο κτήριο του Διοικητηρίου, θα πρόκειται για ένα κόσμημα.

Μετακόμιση

Όπως εξήγησε ο κ. Καπέλιος, από το Σάββατο το πρωί θα ξεκινήσει η μεταφορά και μετακίνηση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, η οποία μέχρι τώρα στεγαζόταν στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου. Θα μεταφερθεί στο κτήριο της πρώην ΣΔΟΕ δίπλα στο τελωνείο. Ο κ. Καπέλιος, είπε πως είναι ένα κτήριο που έχει τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Χθες, μάλιστα, το επισκέφτηκε και ο ίδιος, διαπιστώνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Κάποιες εργασίες συνεχίζονται ακόμα, ενώ χθες και σήμερα θα μπει το συνεργείο καθαρισμού και αύριο συνεργείο απολύμανσης. Στόχος είναι μέχρι τη Δευτέρα να έχει ολοκληρωθεί η μετακόμιση και από Τρίτη να είναι όλα στη θέση τους και να λειτουργήσει η υπηρεσία.

Μάλιστα, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνουν κάποιες ακόμα μικροβελτιώσεις στο κτήριο, ενώ αν χρειασθεί να διατεθεί άλλη μια ημέρα για την τακτοποίηση της υπηρεσίας, θα υπάρξει ανακοίνωση.

Από Σεπτέμβριο

Το Σαββατοκύριακο θα μετακομίσει από το Διοικητήριο και το ΚΕΔΑΣΥ και θα μεταφερθεί στο κέντρο της Καλαμάτας, σε κτήριο που στεγαζόταν και παλιότερα.

Το δε επόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει η μεταφορά από το Διοικητήριο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, το οποίο θα μετακομίσει στις εγκαταστάσεις όπου λειτουργούσε το ΚΕΚ Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι εργασίες στο Διοικητήριο, αναμένεται να ξεκινήσουν τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ όπως είπε ο κ. Καπέλιος, ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες συντήρησης του κτηρίου «Παπαφλέσσα».

«Είναι ένα μεγάλο κτήριο και πιστεύω ότι θα καλύψει όλες τις υπηρεσίες, ακόμα ίσως και τη ΔΑΟΚ, που είχαμε αρχικά υπολογίσει να πάει στο κτήριο του Ινστιτούτου Ελαίας. Όμως, ακόμα αυτό το ζήτημα είναι σε εκκρεμότητα», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Της Βίκυς Βετουλάκη