Επικίνδυνος μεγάλος μανδρότοιχος στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας

Επικίνδυνος μεγάλος  μανδρότοιχος στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας

-Τμήμα του ήδη έχει καταρρεύσει, φόβος και τρόμος κατοίκων

Με το φόβο και τον τρόμο ζουν καθημερινά κάτοικοι στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας από μεγάλο μαντρότοιχο, τμήμα του οποίου έχει καταρρεύσει και από θαύμα δεν προκλήθηκε ατύχημα ή και δυστύχημα, ενώ ακόμη μεγαλύτερο τμήμα έχει εμφανώς αποκολληθεί κι έχει λάβει επικίνδυνη κλίση.

Ο πετρόχιστος μανδρότοιχος υψώνεται στη δυτική πλευρά οικοπέδου – αύλειου χώρου επιβλητικής αρχοντικής οικίας λίγα μέτρα από το Κάστρο των Γιγάντων και την Παζαρόβρυση… Σε απόσταση αναπνοής υπάρχουν κατοικίες και από το σημείο περνούν καθημερινά αρκετοί πολίτες κάθε ηλικίας, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά για το 2ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και Κυριακές και γιορτές για τους Ιερούς Ναούς Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίας Τριάδος. Επίσης, πολλοί επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, περιδιαβαίνοντας τα καλντερίμια και τα σοκάκια στις παλιές ρούγες της ιστορικής Αρκαδιάς, από και προς το Κάστρο και την Παλιά Πόλη.

Κάτοικοι έθεσαν υπόψη μας το διαρκή κίνδυνο κατάρρευσης του μεγάλου μανδρότοιχου, εκφράζοντας την αγωνία και την έντονη ανησυχία τους για το τι μπορεί να συμβεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως επισήμαναν, εξ όσων γνωρίζουν, έχει ενημερωθεί η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, τονίζοντας πως απαιτείται άμεσα παρέμβαση, σύμφωνα με το νόμο, της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς και της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, για άρση της επικινδυνότητας, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα από ενδεχόμενη κατάρρευση του μανδρότοιχου…