Ικανοποίηση από τη μεταστέγαση στο Μεταφορών, αλλά πρέπει να λυθούν ζητήματα για τους πολίτες

Ικανοποίηση από τη μεταστέγαση στο Μεταφορών,  αλλά πρέπει να λυθούν ζητήματα για τους πολίτες

Χωρίς κλιματισμό και πόσιμο νερό όσοι έμειναν στο Διοικητήριο

Τη λειτουργία της στους νέους χώρους στο κτήριο που στεγαζόταν παλιά το ΣΔΟΕ ξεκίνησε από χθες η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και, όπως φαίνεται, έχει ικανοποιήσει απόλυτα τους υπαλλήλους, ενώ απομένουν να ρυθμισθούν κάποια ζητήματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Από την άλλη πλευρά, όσοι απέμειναν στο Διοικητήριο, καθώς ο μεγάλος όγκος των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας αναμένεται να μετακομίσει στο κτήριο «Παπαφλέσσα» περί το Σεπτέμβριο, αντιμετωπίζει προβλήματα με τον κλιματισμό του κτηρίου, αλλά και το πόσιμο νερό.

Οι λύσεις της μεταστέγασης είναι προσωρινές και έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Διοικητηρίου, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Ικανοποίηση στη Μεταφορών
Μετά τη μετακόμισή της η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών άνοιξε τις πόρτες της χθες το πρωί στους πολίτες. Όπως σημείωσε και ο διευθυντής της Κώστας Βασιλόπουλος, οι χώροι είναι άνετοι και οι υπάλληλοι είναι ικανοποιημένοι από το κτήριο και τις συνθήκες. Ξεκίνησε δε κανονικά η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς, είπε ότι το κτήριο και οι χώροι είναι ικανοποιητικοί, ενώ η αρχική τους αντίδραση αφορούσε στο βάψιμο και την απολύμανση του χώρου, τα οποία έγιναν.

Το μόνο αρνητικό, όπως είπε, για τους υπαλλήλους είναι ότι το αρχείο της υπηρεσίας και η αίθουσα εξετάσεων των σημάτων παρέμειναν στο Διοικητήριο.

Επίσης, τόνισε ότι υφίσταται πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς στο νέο κτήριο δεν υπάρχουν τουαλέτες για το κοινό και χώρος αναμονής τους.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την υπηρεσία, οι επιθεωρήσεις όλων των οχημάτων θα διεξάγονται πλέον στο χώρο έμπροσθεν του Τελωνείου, όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, αντί κάθε Τετάρτης που διεξάγονταν μέχρι τώρα στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσήνης. Οι επιθεωρήσεις θα γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 27213 66710 και 27213 66718.

Προβλήματα στο Διοικητήριο
Σε ό,τι αφορά το κτήριο «Παπαφλέσσα», όπου αναμένεται να στεγασθούν από το φθινόπωρο σχεδόν όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, προκειμένου το κτήριο να γίνει κατάλληλο για τη στέγαση.

Ο κ. Φαββατάς τόνισε ότι ο Σύλλογος θα επιβλέπει τις εργασίες και θα ζητηθεί από τεχνικό ασφάλειας να ελέγξει τα κτήρια που θα στεγασθούν υπηρεσίες.

Ωστόσο, παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στο Διοικητήριο, καθώς υπάρχει πρόβλημα με τον κλιματισμό, ο οποίος δε λειτουργεί και δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες με τις θερμοκρασίες που επικρατούν, ενώ υπάρχει πρόβλημα και με το πόσιμο νερό, καθώς έχει κριθεί κατάλληλο εξαιτίας των παλιών σωληνώσεων.

«Πρέπει να υπάρχουν αξιοπρεπείς συνθήκες στα κτήρια που δουλεύουν άνθρωποι. Ο κλιματισμός στο Διοικητήριο έχει σοβαρό πρόβλημα και δε δουλεύει. Επίσης, μάθαμε ότι από την Περιφέρεια ακυρώθηκε ο διαγωνισμός με τον οποίο οι υπηρεσίες προμηθεύονταν μπουκάλες με πόσιμο νερό για τα μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στους διαδρόμους του Διοικητηρίου, μιας και οι βρύσες στο κτήριο βγάζουν σκουριά. Όμως, από εκεί οι υπηρεσίες θα φύγουν το φθινόπωρο. Από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε υπέρ της ανακατασκευής του Διοικητηρίου, αλλά θέλουμε να εξασφαλίζονται τα απαραίτητα. Κατανοούμε ότι για το χρονικό αυτό διάστημα θα είμαστε στριμωγμένοι και ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή, αλλά να είναι σωστές οι συνθήκες όπου θα εργαζόμαστε», κατέληξε ο κ. Φαββατάς.

Της Βίκυς Βετουλάκη