Σε κλίμα συγκίνησης το αφιέρωμα στην Αγγελική Σταμπάκη-Κουτσομητοπούλου

Σε κλίμα συγκίνησης το αφιέρωμα στην Αγγελική Σταμπάκη-Κουτσομητοπούλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η εκδήλωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας «Πρόσωπα με Ιστορία –Αγγελική Σταμπάκη Κουτσομητοπούλου» στο αμφιθέατρο «Θ.Αγγελόπουλος» του Εργατoϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να αναδείξουν ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, με πρώτο σταθμό την Αγγελική Σταμπάκη-Κουτσομητοπούλου, τ. πρόεδρο του Ελληνογαλλικού Συλλόγου και τ. επίτιμο πρόξενο της Γαλλίας.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με το χαιρετισμό της κυρίας Μάγδας Σουλιώτη, διευθύντριας ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας.

Στο α’ μέρος της εκδήλωσης μίλησαν για την Αγγελική Σταμπάκη-Κουτσομητοπούλου: η κα Αγγελική Μήτρου, τ. διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου- Παράρτημα Καλαμάτας, ο κ. Αριστείδης Μουτζούρης, επίτιμος πρόξενος Γαλλίας και πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συλλόγου Μεσσηνίας και η κα Αλίκη Κουτσομητοπούλου, κόρη της τιμώμενης, μιλώντας για τη μητέρα της σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης.

Το β’ μέρος της εκδήλωσης συνεχίστηκε με την εισήγηση της κυρίας Χαράς Μπανάκου-Καραγκούνη, καθηγήτριας ΕΚΠΑ, με τίτλο: «Paul Valery: Θεωρητικές αναζητήσεις και ποιητική δημιουργία» και ακολούθησε αφιέρωμα με γαλλικά τραγούδια με την υψίφωνο Μίνα Πολυχρόνου και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.

Nα σημειωθεί πως την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος Έφη Πράτη.