Κυπαρισσία: Μαγευτική η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών

Κυπαρισσία: Μαγευτική η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών

«Μάγεψαν» το πολυπληθές κοινό της αίθουσας εκδηλώσεων “Αλέκος Παπαδόπουλος” οι χορωδίες που συμμετείχαν στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών που διεξήχθη το Σάββατο το βράδυ!

Η 5η Πανελλήνια Συνάντηση άνοιξε με καλωσόρισμα από το μέλος του Πολυφωνικού Χορωδιακού Συνόλου της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας “Το Ηδύφωνον”, Σοφία Αλεξανδροπούλου και χαιρετισμό του αντιπροέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας, Παναγιώτη Τσαφαρά.

Το δε θερμό χειροκρότημα και τα εύσημα που απέσπασαν η Παιδική Χορωδία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, η Δημοτική Χορωδία Μεγαλόπολης “Πυλάδης”, το Χορωδιακό Σύνολο Πύργου “Ορφέας” και η Πολυφωνική Χορωδία “Το Ηδύφωνον” της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας αποτελούν αναγνώριση και τιμή στο σπουδαίο έργο τους και την κοπιώδη προσπάθειά τους, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε η σπουδαιότητα διοργάνωσης της Πανελλήνιας Συνάντησης στην Κυπαρισσία, τιμώντας την πόλη και το Δήμο Τριφυλίας.

Ήταν μια εκδήλωση ξεχωριστή σε μια βραδιά μοναδική, που το κοινό ταξίδεψε μουσικά, αφέθηκε στις μελωδίες και γαλήνεψε με τις ερμηνείες των χορωδών!

Εύσημα αξίζουν στους φιλοξενούμενους χορωδούς από τη Μεγαλόπολη και τον Πύργο, όπως επίσης στα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, τη Νίνα Καπίρη, που ήταν στο πιάνο, και τη Δέσποινα Θεοδοσάκη, που ήταν στη διεύθυνση και διδασκαλία και, βεβαίως, στα μέλη του Πολυφωνικού Χορωδιακού Συνόλου “Το Ηδύφωνον” της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και τον αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Κτενά!

«Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή Ευστάθιο Αρβανίτη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών, που μας τίμησε με την παρουσία του. Εγκάρδιες ευχαριστίες στο μαέστρο μας, Κων/νο Κτενά, για τη διοργάνωση και όλους τους χορωδούς που μελωδικά μας ταξίδεψαν. Και επειδή η μουσική είναι παγκόσμιος κώδικας επικοινωνίας, ακόμη και για αυτούς που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, επειδή η μουσική ενώνει, οι 100 χορωδοί και οι φίλοι τους συνέχισαν τη βραδιά τους  με τραγούδι και χορό στη φιλόξενη Κυπαρισσία», τονίζει η Κοινωφελής Επιχείρηση Τριφυλίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου