30χρονος Ρομά άνοιγε σπίτια και έκλεβε χρήματα και κοσμήματα

30χρονος Ρομά άνοιγε σπίτια και έκλεβε χρήματα και κοσμήματα

Αποκλειστικά χρήματα και κοσμήματα είχε βάλει στο μάτι ένας 30χρονος Ρομά, ο οποίος παραβίαζε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτια κατά το χρονικό διάστημα από τις 13 έως και 15 Μαΐου, στους Γαργαλιάνους και σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Καλαμάτας.

Στις 13 Μαΐου, αργά το απόγευμα προς βράδυ, παραβίασε παράθυρο σπιτιού στους Γαργαλιάνους και αφαίρεσε 3.600 ευρώ. Το επόμενο βράδυ, 14 Μαΐου, παραβίασε παράθυρο σε εξοχική κατοικία στον Ευαγγελισμό Πυλίας και αφαίρεσε 100 ευρώ. Στη συνέχεια και το ίδιο βράδυ παραβίασε παράθυρο οικίας στα Κρεμμύδια και αφαίρεσε κοσμήματα μικρής αξίας. Μετά παραβίασε σπίτι στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, όμως έγινε αντιληπτός από τον ένοικο και τράπηκε σε φυγή.

Τέλος, ξημερώματα 15 Μαΐου παραβίασε παράθυρο και μπήκε σε σπίτι στον Άρι, απ’ όπου αφαίρεσε 310 ευρώ.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου Ρομά από τη Μικρομάνη, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς.

Τέλος, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 30χρονου ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.