Με απονομές και τιμητικές βραβεύσεις έπεσε η αυλαία του ιστιοπλοϊκού 3ημέρου «Γ. Καρέλιας»

Με απονομές και τιμητικές βραβεύσεις έπεσε η αυλαία του ιστιοπλοϊκού 3ημέρου «Γ. Καρέλιας»

Για 23η χρονιά διεξήχθη, το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας Αίολος, στη μνήμη του δωρητή του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια.

Το αγωνιστικό μέρος διεξήχθη με επιτυχία σε τρία σκέλη στη διαδρομή Καλαμάτα-Κορώνη-Φοινικούντα-Καλαμάτα, ενώ η αυλαία έπεσε με μια λαμπρή γιορτή που φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Αιόλου στον προλιμένα, παρουσία, μεταξύ άλλων, των εκπροσώπων της οικογένειας Καρέλια, Στάθη και Σύλβια, της προέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Ανδρονίκης Αναστασίου, του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, των βουλευτών Μεσσηνίας, Μαντά και Χρυσομάλλη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη.

Εκτός, από τις απονομές στα πληρώματα των σκαφών που διακρίθηκαν και συμμετείχαν η διοίκηση του Αιόλου πραγματοποίησε και μια σειρά τιμητικές βραβεύσεις. Ειδικότερα δόθηκαν: αναμνηστική πλακέτα στην οικογένεια Καρέλια για το 23ο ιστιοπλοϊκό 3ήμερο εις μνήμην Γεωργίου Καρέλια, αλλά και για τη διαρκή στήριξή της στον σύλλογο ( την απονομή έκανε ο αντιπρόεδρος του Αιόλου Γιάννης Κολιτσιδάκης), τιμητικές πλακέτες στον πρώην πρόεδρος και στον πρώην γ.γρ. της ΕΙΟ, Αντώνη Δημητρακόπουλο και Απόστολο Παπαθανασίου αντίστοιχα(τις απονομές έκανε ο πρώην πρόεδρος του Αιόλου, Παναγιώτης Δρακοπουλος), στον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, για τη μεγάλη στήριξη στο σύλλογο (την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Αιόλου, Χάρης Βγενής) και στην Ανδρονίκη Αναστασίου νυν πρόεδρο της ΕΙΟ (την απονομή έκανε η κυρία Σύλβια Καρέλια).

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Γενική κατηγορία

1.Τόλμη (Κυβερνήτης: Γιάννης Σαραντόπουλος. Πλήρωμα: Γιώργος Γεωργούλης, Κώστας Λημνιός, Βασίλης Τσαγκλής)

2. Blue Line (Κυβερνήτης: Μιλτιάδης Πουλόπουλος. Πλήρωμα: Φώτης και Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Γιώργος Δρακόπουλος, Γ. Σιψά, Παναγιώτης Δρακόπουλος)

3.Έλληνας (Κυβερνήτης: Χάρης Φερλές. Πλήρωμα: Γιάννης Αντωνόπουλος, Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος, Νίκος Κατσαρός)

Καλαμάτα-Κορώνη: 1ο Blue Line, 2o Τόλμη, 3o Έλληνας.

Κορώνη-Φοινικούντα: 1ο Blue Line, 2ο Έλληνας, 3ο Τόλμη.

Φοινικούντα-Καλαμάτα

1.Τόλμη

2.Elmesky (Κυβερνήτης: Νίκος Μαυροειδής. Πλήρωμα: Βαγγέλης Ανδριανόπουλος, Γιάννης Στεφάνου, Γιώργος Πλεμενόπουλος, Βαγγέλης Αναγνωσταράς)

3.Μαριαλένα (Κυβερνήτης: Δημήτρης Μάλλιος. Πλήρωμα: Γιώργος και Γιάννης Γιαννόπουλος, Αντώνης Παναγιωτόπουλος).

Συμμετείχαν ακόμη τα σκάφη Sport Billy (Κυβερνήτης: Απόστολος Κούτρας. Πλήρωμα: Άγγελος Κούτρας), Ιβίσκος (Κυβερνήτης: Στεφανία Αδαμοπούλου. Πλήρωμα: Αγγελική Αδαμοπούλου, Κωνσταντίνος και Γιάννης Αδαμόπουλος, Κώστας Λίτσας, Γιώργος Σπυρόπουλος) και Olvido (Κυβερνήτης: Διονύσης Παπαδάτος. Πλήρωμα: Αθανασία Παπαδοπούλου).