Σε ποιες περιοχές της Καλαμάτας τα καταστήματα θα λειτουργούν και Κυριακή

Σε ποιες περιοχές της Καλαμάτας τα καταστήματα θα λειτουργούν και Κυριακή

Όλες τις Κυριακές του έτους θα μπορούν να λειτουργούν εμπορικά καταστήματα σε συγκεκριμένες περιοχές της Καλαμάτας λόγω της επισκεψιμότητας από τουρίστες.

Έτσι, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας «Ο Ερμής» καθορίζεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τουριστικών ζωνών, προαιρετικά και άλλες Κυριακές, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177_2013 με απόφαση αντιπεριφερειάρχη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία δεδομένου ότι σε ορισμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας εκδηλώνεται αυξημένο καταναλωτικό ενδιαφέρον όλες τις Κυριακές του έτους (κυριακάτικες αγορές, τουριστικοί και παραθεριστικοί προορισμοί) και ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Έτσι, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προαιρετικά και άλλες Κυριακές, πέραν των υπό του νόμου προβλεπομένων, ως εξής:

-Στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας (περικλειόμενο από τις οδούς Υπαπαντής, Πλατείας 23ης Μαρτίου, Νέδοντος, Σπάρτης μέχρι τη διασταύρωση Τζάνε)

-Στην παραλιακή ζώνη (περικλειόμενη από τις οδούς Ναυαρίνου, Σανταρόζα, Κορώνης, Κρήτης, από τις καθέτους Μιαούλη έως Π. Καρακάση).

-Στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, όπως και τα καταστήματα λιανικής διάθεσης τροφίμων στην Κοινότητα Βέργας του Δήμου Καλαμάτας.