Δεκάδες ποδοσφαιριστές απ’ όλη την Ελλάδα στο «μικροσκόπιο» του Τσιώλη για τις δοκιμές νεαρών παικτών

Δεκάδες ποδοσφαιριστές απ’ όλη την Ελλάδα στο «μικροσκόπιο» του Τσιώλη για τις δοκιμές νεαρών παικτών

Μια σειρά από παράγοντες έχουν επαναφέρει το όνομα της Μαύρης Θύελλας στην πρώτη γραμμή του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό ακριβώς αποτυπώθηκε χθες στο γήπεδο του Ασπροχώματος, όπου ξεκίνησαν οι δοκιμές νεαρών ποδοσφαιριστών.

Δεκάδες φιλόδοξοι παίκτες 19-21 ετών ήρθαν από όλη τη Μεσσηνία και διάφορες περιοχές της χώρας μας, ακόμη και από τη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στο ρόστερ της Κ17 και Κ20 και εν δυνάμεις της ανδρικής ομάδας της Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα και την Καστοριά.

Ανάμεσα σε αυτούς φυσικά και τα παιδιά της Μαύρης Θύελλας που εκπροσώπησαν τους «μελανόλευκους» στο πρωτάθλημα Νέων των ΠΑΕ της Super League 2 και στο Β’ Τοπικό, εξασφαλίζοντας την άνοδο στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣΜ.

Η μεγάλη αυτή ανταπόκριση οφείλεται από μια πλευρά στο ιστορικό όνομα και τη «βαριά» φανέλα της Καλαμάτας, την καλή αγωνιστική και μη εικόνα των τελευταίων ετών (με αποκορύφωμα τη σαιζόν που πέρασε, οπότε η ομάδα έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο στη Super League) και τις μεγάλες προοπτικές για φέτος που συνδέονται με την προεδρία του Γιώργου Πρασσά. Και από την άλλη στην προσωπικότητα του νέου προπονητή, του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος εκτός του ότι είναι καταξιωμένος στη συνείδηση όλων, έχει σε προτεραιότητα τα νέα παιδιά και μαζί με τη διοίκηση της ΠΑΕ, εξήγγειλαν την απόφαση να δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε αυτό το κομμάτι, που υπόσχεται πολλαπλά οφέλη στο μέλλον.

Ο κ. Τσιώλης, βρέθηκε στο γήπεδο του Ασπροχώματος χθες το απόγευμα διευθύνοντας τη διαδικασία και τσεκάροντας ιδίοις όμμασι την ποιότητα και τις δυνατότητες των νεαρών ποδοσφαιριστών, έχοντας στο πλευρό του τους συνεργάτες του Τάκη Δρούγα, Γιώργο Πολυμενέα, τον υπεύθυνο προπονητή των ακαδημιών, Φραγκίσκο Κεράνη, ενώ δεν έλειψε ούτε ο νέος γενικός αρχηγός της ανδρικής ομάδας, Τάσος Χατζηαγγελής, ο οποίος βέβαια έχει άμεση σχέση με τη Μαύρη Θύελλα και ως βετεράνος της ομάδας.

Η πρώτη μέρα ήταν πολύ ενθαρρυντική, με την παρουσία ποδοσφαιριστών με αξιόλογα προσόντα. Οι δοκιμαστικές προπονήσεις νεαρών παικτών της Καλαμάτας θα συνεχιστούν στο γήπεδο του Ασπροχώματος σήμερα και αύριο με διπλό πρόγραμμα πρωί και απόγευμα, 7.30-9 π.μ. και 6-8 μ.μ.