Δύο βραδιές γέλιου με το βραβευμένο «Οι γείτονες από πάνω» στο Κτήμα Πόλα


Συνεχίζοντας μια προσπάθεια που ξεκίνησε πολύ θετικά πέρυσι το καλοκαίρι, το Κτήμα Πόλα στο Αρχοντικό Αβίας προσφέρει μια ακόμη ποιοτική κινηματογραφική πρόταση στην περιοχή μας.

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη και για αυτή την εβδομάδα οι υπεύθυνοι, σε συνεργασία με την Cinobo, έχουν επιλέξει την ισπανική κωμωδία «Οι Γείτονες Από Πάνω» (σενάριο/σκηνοθεσία Σεσκ Γκρέι, έτος παραγωγής 2020).

Η έναρξη των ταινιών είναι σταθερά προγραμματισμένη για τις 9.45 μ.μ., όμως ο χώρος, που έχει διαμορφωθεί ειδικά και με πολύ μεράκι, ανοίγει από τις 8.00 το βράδυ και δεν κλείνει πριν από τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, προκειμένου οι επισκέπτες να απολαύσουν το κοκτέιλ ή το αναψυκτικό τους, ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα και τη νυχτερινή πανοραμική θέα. 

Τα εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ στην είσοδο ή 6,5 ευρώ online μέσω της σελίδας www.kokteilcinema.com. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα ποπ κορν, που επίσης έχουν προβλέψει να διαθέτουν οι υπεύθυνοι του χώρου, πάρτε αναπαυτική θέση στις καρέκλες σκηνοθέτη ή στους καναπέδες και ετοιμαστείτε για την αποψινή (ή την αυριανή) βραδιά γέλιου…

«Οι Γείτονες Από Πάνω», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σεσκ Γκέι, είναι διάρκειας 82’ και, όπως διαβάζουμε σ το πρόγραμμα, πρόκειται για «Μια οργασμική κωμωδία δωματίου για το γάμο και τις σχέσεις, με 5 υποψηφιότητες για Βραβεία Goya και πρωταγωνιστή τον Αλμοδοβαρικό Χαβιέ Καμάρα. Από το Βαρκελωνέζο σκηνοθέτη του Τρούμαν, Σεσκ Γκέι, βασισμένο στο άκρως επιτυχημένο θεατρικό του έργο.

Ο Χούλιο και η Άνα είναι ζευγάρι για πάνω από 15 χρόνια. Δεν κοιτάνε ο ένας τον άλλο, ούτε αγγίζουν ο ένας τον άλλον πια, και οι καυγάδες είναι η καθημερινότητά τους. Ένα βράδυ, η Άνα καλεί στο σπίτι τούς από πάνω γείτονες.

Ο Σάλβα και η Λάουρα είναι λίγο πιο νέοι και έφεραν μια νότα χαράς και αισιοδοξίας όταν πρωτομετακόμισαν στο κτήριο. Οι συνεχείς αναστεναγμοί και τα βογγητά που ακούγονται από το διαμέρισμά τους, όμως αποτελούν πηγή έντασης για τον Χούλιο και την Άνα. Ίσως να είναι και ζήλια. Ίσως να εύχονται και η δική τους σεξουαλική ζωή να ήταν τόσο… πικάντικη!

Αυτό το βράδυ οι γείτονες θα γίνουν αυτουργοί αλλά και θύματα ενός συναισθηματικού τσουνάμι, με αφορμή μια ασυνήθιστη και απρόσμενη πρόταση. Οι τέσσερις γείτονες θα εμπλακούν αναγκαστικά σε ένα βράδυ υπερβολής και κάθαρσης».
Χ.Ε.